Αλβανία: Ο Agron Shehaj θα διεκδικήσει την αρχηγία του Δημοκρατικού Κόμματος

Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) θα διεξαγάγει πρόωρες εκλογές για να επιλέξει τον νέο πρόεδρο του κόμματος, μετά από τρίτη κοινοβουλευτική ήττα, στις 25 Απριλίου.

Ο νυν επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διεκδικήσει τρίτη θητεία ως ηγέτης των Δημοκρατικών.

Ορισμένα μέλη του PD έχουν ήδη απαιτήσει να αποχωρήσει ο Λουλζιμ Μπάσα από τη θέση του, καθώς δεν κατάφερε να οδηγήσει το κόμμα στην νίκη. Δύο τέτοια μέλη έχουν πλέον υποβάλει επίσημα τις υποψηφιότητές τους, ο Fatbardh Kadilli και η πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Edith Harxhi.
Ο Ibsen Elezi, πρώην αρχηγός του PD για τη βόρεια πόλη Κούκες ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία.

Ο τελευταίες που διεκδικεί επίσημα την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ο Agron Shehaj 

Σε μια ανάρτηση στο Facebook , ο Shehaj έγραψε ότι «δεν είναι αγώνας για τη θέση», αλλά «κοινή προσπάθεια όλων των Δημοκρατών» που θέλουν να δουν το κόμμα ως «κόμμα των μελών του: πραγματικά δημοκρατικό, μοντέρνο και ανοιχτό».
«Σήμερα, η Αλβανία χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση. Σήμερα, η Αλβανία χρειάζεται το Δημοκρατικό Κόμμα! », Έγραψε ο Shehaj.

Ο Agron Shehaj είναι η έκπληξη της εσωκομματικής διαδικασίας στο DP, υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, ενώ, στις εκλογές της 25ης Απριλίου ήταν ο δεύτερος σε αριθμό σταυρών στα ψηφοδέλτια του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο Shehaj γεννήθηκε στην Αυλώνα το 1977. Μετανάστευσε στην Ιταλία με την οικογένειά του το 1991. Τελείωσε το γυμνάσιο στο Bolzano της Ιταλίας και ολοκλήρωσε τις ανώτερες σπουδές του στα οικονομικά στη Φλωρεντία. Το 2005 ο Shehaj αποφάσισε να επιστρέψει στην Αλβανία και από εκεί ανέβηκε γρήγορα στη σκάλα της επιτυχίας στον τομέα των επιχειρήσεων. Το 2017, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως επικεφαλής της λίστας του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αυλώνα, ενώ, στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκε στην Περιφέρεια Τιράνων.

Οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία μέχρι το Σάββατο, 22 Μαΐου να ανακοινώσουν τις υποψηφιότητές τους και η επίσημη εκλογική εκστρατεία θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου.
Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος αναμένεται να συνεδριάσει την Κυριακή 23 Μαΐου στις 18:00 για να αποφασίσει σχετικά με τους υποψηφίους και τους κανόνες του αγώνα.
Οι εσωτερικές εκλογές για τον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος θα διεξαχθούν στις 13 Ιουνίου, σε μια διαδικασία που εκ πρώτης όψεως ελέγχει πλήρως και φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί ο νυν πρόεδρος, Λουλζιμ Μπάσα, παρά τις συνεχόμενες εκλογικές ήττες που έχει υποστεί από τον Έντι Ράμα.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια