Αλβανία: Τι έδειξε η επανακαταμέτρηση ψήφων στο Μπεράτι

Η Επιτροπή Παραπόνων και Κυρώσεων ανακοίνωσε τη διαφοροποίηση που υπήρξε στις ψήφους των κομμάτων μετά την επανακαταμέτρηση 114 καλπών στην Περιφέρεια Μπερατίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, προκύπτει ότι στην επανακαταμέτρηση το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης (LSI) αύξησε κατά 15 τους του ψήφους, η Νέα Δημοκρατική Συμμαχία(ADR) κατά 11. Από την άλλη το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα(PS) μείωσε το αποτέλεσμα κατά 20 ψήφους, ενώ, το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μειώνει επίσης, το αποτέλεσμα κατά 9 ψήφους .

Μετά την ήττα της, στις εκλογές της 25ης Απριλίου, η αντιπολίτευση άσκησε έφεση στην Επιτροπή Παραπόνων και Κυρώσεων. Το PD ζητά την επανάληψη των εκλογών στις 9 από τις 12 περιφέρειες της χώρας καθώς ισχυρίζεται ότι οι ψήφοι αγοράστηκαν, ενώ το LSI ζήτησε κάτι αντίστοιχο για 5 εκλογικές περιφέρειες.

Μέχρι στιγμής, η Επιτροπή, έχει απορρίψει τα αιτήματα των PD και LSI για επανάληψη των εκλογών στις Περιφέρειες Αργυροκάστρου, Μπερατίου και Αυλώνας.
Με την επανακαταμέτρηση των 114 καλπών δεν υπάρχει αλλαγή όσον αφορά την κατανομή των εδρών και μένει να δούμε αν το LSI θα ζητήσει την επανακαταμέτρηση και τον υπολοίπων 163 καλπών της Περιφέρειας Μπερατίου. 

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο twitter 





Σχόλια