Αλβανία: Ποινή φυλάκισης για τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος καταδίκασε τον πρώην γενικό εισαγγελέα Adriatik Llalla σε 2 χρόνια φυλάκισης, καθώς και με απαγόρευση να ασκήσει δημόσιο αξίωμα για 5 χρόνια για «άρνηση δήλωσης περιουσιακών στοιχείων» και «απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων» .

Ο Llalla κηρύχθηκε επίσης ένοχος για αδικαιολόγητα έξοδα αξίας 7.000 δολαρίων που πραγματοποιήθηκαν για τη γέννηση του γιου του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ορισμένα από τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της γης στα προάστια των Τιράνων και ενός διαμερίσματος στο Δυρράχιο, έχουν κατασχεθεί από το κράτος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης παρουσίασε σήμερα αποδεικτικά στοιχεία και δήλωσε ότι ο Llalla είναι αθώος.
Ο δικηγόρος υπεράσπισης Sokol Hazizaj υποστήριξε ότι οι κατηγορίες εναντίον του πελάτη του είναι «πλαστές».
«Το 2016, ο Adriatik Llalla πήρε δάνειο για να στείλει την οικογένειά του στη Γερμανία εν μέσω απειλών. Δεν έκρυψε τα περιουσιακά του στοιχεία σε καμία στιγμή », είπε ο δικηγόρος του.
Όσον αφορά το ποσό των 7.000 δολαρίων που καταβλήθηκε όταν ο γιος του γεννήθηκε στις ΗΠΑ, ο δικηγόρος είπε ότι ήταν δώρο από έναν «φίλο του πελάτη του», έναν Αμερικανό Αλβανικής καταγωγής που κλήθηκε επίσης να καταθέσει στο δικαστήριο.

Να σημειώσουμε πως ο Adriatik Llalla, είναι από τα πρόσωπα που έχουν χαρακτηριστεί ως persona non grata από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια