Η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε Αλβανούς τουρίστες

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Υπουργών Τουρισμού Ελλάδας και Αλβανίας, Χάρη Θεοχάρη και Blendi Klosi στα πλαίσια της Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού FITUR, στη Μαδρίτη.
Σύμφωνα με ενημέρωση του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ενώ, συζητήθηκαν οι τρόποι ανταλλαγής τεχνογνωσίας και σύσφιξης των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία, ειδικά στον τομέα του τουρισμού. Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού προσκάλεσε τον κύριο Klosi στην 66η Σύνοδο του Π.Ο.Τ. στην Αθήνα και παρουσίασε τις σκέψεις του για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και για την ευρύτερη συνεργασία στο πλαίσιο του Π.Ο.Τ. με γνώμονα το κοινό συμφέρον των δυο χωρών.

Ο Αλβανός Υπουργός Τουρισμού με μια ανάρτηση στο Twitter, γράφει ότι ο κύριος Θεοχάρης εγγυάται την ελεύθερη κυκλοφορία στα σύνορα, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας κατά του COVID
"Ο Έλληνας ομόλογός μου, Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, εγγυήθηκε την ελεύθερη κυκλοφορία στα σύνορα, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας κατά του COVID. Αυτό, για να δώσει ανάσα και ευκαιρίες για ανάκαμψη στον τουρισμό", γράφει ο Klosi.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη σε ποια ημερομηνία θα ξεκινήσει η ελεύθερη κυκλοφορία προς την Ελλάδα, ούτε ποιες συνοριακές διαβάσεις θα λειτουργούν, όπως το τελωνείο στο Μαυρομάτι, στην Κρυσταλλοπηγή και το λιμάνι των Αγίων Σαράντα προς την Κέρκυρα.

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια