Ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στο Δημοκρατικό Κόμμα - Καταγγελίες για παρατυπίες

Η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος ξεκίνησε σε ολόκληρη την Αλβανία. Σε αυτήν τη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 08:00 και τελειώνει στις 19:00, τα μέλη του ΔΚ θα επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων.

75 χιλιάδες μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές, οι οποίοι θα ψηφίσουν σε 76 εκλογικά κέντρα, ενώ η καταμέτρηση των ψήφων ξεκινά στις 19:30 και μέχρι τις 08:00 την επόμενη μέρα αναμένεται το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, θα πρέπει να επιλέξουν μόνο έναν από τους υποψηφίους, καθώς η ψήφος τους θα είναι άκυρη εάν ψηφίσουν περισσότερα από ένα από τους τέσσερεις υποψηφίους. 

Η σειρά των υποψηφίων για την προεδρεία:
Fatbardh Kadilli
Edith Harxhi
Agron Shehaj
Lulzim Basha

Καταγγελίες Shehaj για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία
Ο υποψήφιος για πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Agron Shehaj έχει καταγγείλει παρατυπίες κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας.
Σε ανάρτησή του, ο Shehaj καταγγέλλει ότι οι παρατηρητές του σε ορισμένα υποκαταστήματα στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις της χώρας έχουν διωχθεί ή δεν τους επιτρέπεται να εισέλθουν στα εκλογικά κέντρα και δεν τους επιτρέπεται να επαληθεύουν εάν αυτοί που ψηφίζουν έχουν δικαίωμα ψήφου ή όχι.

Επίσης, ο Shehaj γράφει ότι στο Δυρράχιο έχει προστεθεί ένας νέος κατάλογος ψηφοφόρων εκτός από τον κατάλογο που στάλθηκε από τα κεντρικά γραφεία στα Τίρανα.
" Παρακολουθούμε στενά ολόκληρη την εκλογική διαδικασία. Ενθαρρύνουμε όλους τους εκπροσώπους και τους υποστηρικτές μας να δώσουν το καλύτερό τους για να προστατεύσουν την ψήφο των Δημοκρατών και την αξιοπιστία του Δημοκρατικού Κόμματος, παρά τις παρατυπίες και τις πιέσεις.
Συλλέγουμε γεγονότα και δεδομένα για όλες τις παραβιάσεις και παρατυπίες. Δυστυχώς, πρέπει να πω ότι, σε μεγάλο μέρος των εκλογικών κέντρων, οι παρατηρητές μου αποκλείονται, απαγορεύονται ή εμποδίζονται από την παρακολούθηση της διαδικασίας.
Στα κέντρα 5, 10 και 15 στα Τίρανα, οι παρατηρητές μου εκδιώχθηκαν ή δεν τους επέτρεπαν να μπουν στα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία ψηφοφορίας σε αυτά τα τμήματα διακυβεύεται σοβαρά, διότι πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία των παρατηρητών μας και διοικείται από τους εκπροσώπους ενός υποψηφίου.

Επίσης, στους ακόλουθους κλάδους, οι παρόντες παρατηρητές μου κρατούνται μακριά και δεν τους επιτρέπεται να εξακριβώσουν εάν αυτοί που ψηφίζουν έχουν δικαίωμα ψήφου ή όχι. Επομένως, εάν βρίσκονται στη λίστα ή έχουν κάρτα μέλους.
Αυτό συμβαίνει επί του παρόντος στα εκλογικά κέντρα 2, 7, 12, 16 των Τιράνων, στο Δέλβινο, Πατος, Ντεβολ, Σκόδρα, Λιμπράζ, Ντίμπρα, Μπεράτι. Ακόμη, στο Ντεβολ τους επιτρέπεται να ψηφίζουν μαζικά χωρίς κανένα έλεγχο.

Οι παρατηρητές μας έχουν εντοπίσει χιλιάδες μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος που έχουν αποκλειστεί από τον κατάλογο που εκπόνησε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του ΔΚ.
Τέλος, πληροφορηθήκαμε ότι στο Δυρράχιο πρόσθεσαν έναν νέο κατάλογο ψηφοφόρων εκτός από τον κατάλογο που στάλθηκε από τα κεντρικά γραφεία στα Τίρανα.

Η ψηφοφορία στο ΔΚ ξεκίνησε με πολύ χαμηλό δημοκρατικό επίπεδο. Προτρέπω τους επιτρόπους και τους ηγέτες του κόμματος να μην μετατρέψουν τις εκλογές σε εκλογική φάρσα.
Καλώ τους απλούς δημοκράτες να παλέψουν για την ψήφο τους και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τους στερήσει από το δικαίωμα ψήφου ", έγραψε ο Shehaj.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια