Πραγματοποιήθηκε το 3o Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τον Π.Σ. «Άγιος Κοσμάς» Λιβαδειάς

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, διεξήχθη με επιτυχία την Τρίτη, 17 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Κατίνα Παππά» στη Λιβαδειά, το 3ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και μουσικής που διοργάνωσε ο ΠΣ «Άγιος Κοσμάς» σε συνεργασία με το Δημαρχείο Φοινίκης.

Η παρουσία των χορευτικών, πολυφωνικών συγκροτημάτων και μουσικών από την Ελλάδα και τη γύρω περιοχή που μας έκαναν την τιμή να συμμετέχουν στην εκδήλωση, προσέδωσαν ένα ανεπανάληπτο κύρος και μια ανυπέρβλητη αίγλη στο όλο δρώμενο.

Ο Π.Σ. «Άγιος Κοσμάς» ευχαριστεί θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλισσαίων “Πείρος” Πάτρας, τον Πανηπειρωτικό Σύνδεσμο Ελευσίνας, τον Πολυφωνικό Όμιλο Χειμάρας και το Χορευτικό Δερόπολης.

Επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση ήταν ο μεγάλος τραγουδιστής της Ηπείρου με πολυετή προσφορά στο Ηπειρωτικό Δημοτικό τραγούδι, κύριος Γιώργος Κούρτης, στον οποίο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από το ΔΣ του Συλλόγου.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιώτατος, πάτερ Κοσμάς, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτριος Σαχαρίδης, ο Δήμαρχος Φοινικαίων κ. Χρήστος Κίτσιος, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας κ. Χρυσόστομος Χήτος, οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Κούρης, Βασίλης Γιόγιακας, Νταμιάν Γκικνούρη και Μάριος Κάτσης, η Πρόεδρος των Μειονοτήτων κα. Κωνσταντίνα Μπεζιάνη, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Λώλος, ο Δήμαρχος Χειμάρας κ. Γιώργος Γκόρος, ο Δήμαρχος Αγ. Σαράντα κ.Adrian Gurma, ο διευθυντής του Τελωνείου Μαυροματίου κ. Κώστας Παππάς, εκπρόσωποι των πολιτικών, πολιτιστικών και άλλων φορέων.

Ο σύλλογος εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της εκδήλωσης και συγκεκριμένα: στο INTERMEDICA Sarandë, στο Δημαρχείο Φοινίκης και στο Δήμαρχο κύριο Χρήστο Κίτσιο, στην ΑΣΑ με επικεφαλής τον κ. Αντρέα Κούρτη, στην εταιρία SHANSI INVEST, στην PROSOUND SHPK οπτικοακουστική, στους κυρίους Λεωνίδα Παππά και Γιάννη Μπόκολο και σε όλους όσους συνέβαλλαν για την πραγμάτωση της εκδήλωσης, τους μουσικούς, τους τεχνικούς ήχου, φωτισμού και εικόνας, τους τεχνικούς της εξέδρας, τους υπαλλήλους του Δήμου, τα παιδιά του συλλόγου, τις κυρίες πού ετοίμασαν τα πεντανόστημα εδέσματα και όλους τους παρευρισκόμενους που  τίμησαν με την παρουσία τους.

Πριν τη λήξη της εκδήλωσης το ΔΣ απένειμε στους επίσημους προσκεκλημένους και στα χορευτικά αναμνηστικές πλακέτες.

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια