Δρόπολη: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο Φεστιβάλ ταινίας μικρού μήκους στη Δερβιτσάνη

Ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία, το βράδυ της Πέμπτης, στη Δερβιτσανη, το τριήμερο Φεστιβάλ ταινίας μικρού μήκους, το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου.

Μετά από μια ωραία καλλιτεχνική παράσταση από δύο μουσικούς συμφωνικής μουσικής που ήρθαν από τα Τίρανα, οι διοργανωτές παρουσίασαν στο κοινό την ταινία που έφτιαξε με πλαστελίνη ο σκηνοθέτης Ιωάννης Ζιωγκας, μαζί με τα παιδιά της Δερβιτσανης αυτό το τριήμερο.
Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Νίκο Θεοδοσίου και μέλη τους  Esat Musliou και Ιωάννη Ζιωγκα, απένειμε τα βραβεία για τους νικητές του Φεστιβάλ.

Ο διοργανωτής της Εκδήλωσης, Κώστας Ζιωγκας, απένειμε ειδικό Βραβείο στο Δήμαρχο Δρόπολης και Πωγωνίου, Δημήτρη Τόλη, για την αμέριστη στήριξη που έδωσε για την ολοκλήρωση και επιτυχή αποπεράτωση του Φεστιβάλ, καθώς κι ένα Βραβείο για τα παιδάκια της Δερβιτσανης, τα οποία έδειξαν αφοσίωση στα μαθήματα με κινούμενα σχέδια. Τα βραβεία αυτά παρέλαβε ο Διαχειριστής της Διοικητικής Μονάδας Κάτω Δρόπολης, Λευτέρης Καραντζιας.

Το Πρώτο Βραβείο στο Φεστιβάλ κέρδισε η ταινία "Πάσχα" του σκηνοθέτη Oltion Lipe, με καταγωγή από το Αργυρόκαστρο κι απόφοιτου της Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Το Βραβείο αυτό παρέλαβε ο πρωταγωνιστής της ταινίας, ηθοποιός, Karafil Shena.
Δεύτερο Βραβείο, κέρδισε η ταινία "Hansel" της Βίβιαν Παπαγεωργίου, όπου θέτει το παιδί σε πρώτο μέλημα.
Το Τρίτο Βραβείο, μοιράστηκαν δύο ταινίες. Η " Οδός Πατησίων" του Σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου και η ταινία "Cloud" του Μιχάλη Δημητρίου.

Το Φεστιβάλ απέδειξε πως η τέχνη κι ο πολιτισμός ενώνει λαούς, ενώ επιβραβεύτηκε η προσπάθεια του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου, πως μέσω τέτοιου είδους εκδηλώσεων μπορούμε να μεταλαμπαδεύσουμε τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα του τόπου μας σε όλα τα σημεία της Γης, όπου όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα μπορούσε να είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Δρόπολης.
Ο Δήμαρχος Δροπολης και Πωγωνιου, Δημήτρης Τόλης, ευχαριστεί από καρδιάς τον συμπατριώτη μας καλλιτέχνη, Κώστα Ζιωγκα, για την πρωτοβουλία που έλαβε, ενώ έχει κλείσει ήδη το Ραντεβού για το Δεύτερο Φεστιβάλ ταινίας μικρού μήκους, το οποίου θα διοργανωθεί στη Δρόπολη το επόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας

Σχόλια