Σχετικά με την αναγνώριση εκ μέρους της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" της προσφοράς και των Άνω Ηπειρωτών Αγωνιστών του 1821

Επειδή στις προηγούμενες επιστολές δεν έδωσα σημασία στο ότι είστε Ομάδα Διαχείρισης Προτάσεων "Εξωτερικού", παρακαλώ διαμυνείστε στην "Επιτροπή Ελλάδα 21" ότι δεν είμαστε Έλληνες του Εξωτερικού αλλά η συνέχεια του Ελληνικού Έθνους, έστω μέχρι εκεί που μας αναγνωρίζουν ως Ελληνική Εθνική Μειονότητα! Εκτός του ότι το 1821 ο Ελληνισμός, υπόδουλος μεν, ήταν ενιαίος και αδιαλιρετος! Άλλο και άλλων το τι συνέβη το 1912 και μετά! Οπότε είναι αδιανόητο να θεωρούνται και οι άλλωτε δικοί μας αγωνιστές Έλληνες του εξωτερικού, μην αναφερθώ και για τους Ευεργέτες που συνεχίζουν να τονώνουν την ελληνική οικονομία! Εξάλλου αναγνώριση της ιστορίας και των θυσιών των προγόνων μας ζητάμε, πρέπει να μας αποφθευτεί και αυτό το δικαίωμα;
Η Αλβανία μας θεωρεί Έλληνες, μεν, αλλά κολίγους ερχόμενους επί περιόδου Αλή πασά, ενώ η Ελλάδα μας (ίσως) ελληνογλωσσους, πως θα αποφασίσει τελικά η Επιτροπή;

Επί τη ευκαιρία σας στέλνω και την εν συνεχεία επιστολή!

«ΕΛΛΑΔΑ» ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ!
Πέρασαν οκτώ μήνες και ούτε καν τους θυμήθηκες! Και με το δίκιο σου, καθώς τα άλλοτε μηνύματα της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού απευθύνονταν στον απόδημο ελληνισμό, στους Έλληνες της διασποράς! Εμείς οι απόγονοι των δικών μας αγωνιστών, οι Έλληνες ακρίτες, που ανήκουμε; Εμείς οι Έλληνες της «διπλανής πόρτας», αν και έξω από το αόρατο τοίχος της «εμπόλεμης κατάστασης», ως δικαιολογία να μας μαντρώσουν οι Αλβανοί με συρματοπλέγματα! Εμείς οι Έλληνες της διπλανής πόρτας που δεν γνωρίζαμε από ιστορία, που δεν γνωρίζαμε ότι οι πρόγονοί μας, τότε που η Ήπειρος ήταν ενιαία και αδιαίρετη, για τον αγώνα της παλιγγενεσίας τα είχαν δώσει όλα, αίμα, περιουσίες και πολλοί τους τις οικογένειες!
Σήμερα όμως, παρότι η επίσημη ιστορία καταχώνιασε την ιστορία των προγόνων μας, αν και ελλείψει των «προς το ζην» για να ασχοληθούμε με την γνώση της, κάτι διαβάσαμε, κάτι ακούσαμε, οπότε και δικαιούμαστε κάτι να διεκδικούμε! Πέραν των Ελλήνων της διασποράς και των Φιλελλήνων, δικαιούμαστε να διεκδικούμε στην ιστορία σου να έχει τιμητική θέση και η δική μας ιστορία, καθώς οι θυσίες μας δεν τελείωσαν ούτε με την ανεξαρτησία σου, ούτε με τους αγώνες του 1912-23, ούτε με τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, ούτε και στην συνέχεια.

Υπαινίσσεσαι ότι αναγνωρίζεις την προσφορά μας, τουλάχιστον για τον τελευταίο πόλεμο, υπαινίσσεσαι ότι αναγνωρίζεις και την προσφορά των Βορειοηπειρωτών ευεργετών, που ήδη συνεχίζει για την ενίσχυση του κράτους σου. Αλλά όταν γίνεται λόγος για το επίδομα των ανασφάλιστων υπερήλικων Βορειοηπειρωτών και αυτών που βγαίνουν σήμερα σύνταξη, παρόλο τον σεβασμό για το λειτουργικό τους αξίωμα, υπέκυψες στις αποφάσεις των άλλοτε υπουργών σου, των κ. Βρούτση, Κατρούγκαλο και νυν κ. Χατζηδάκη, ο οποίος τώρα μας παραπέμπει σε περιόδους που θα εξαλειφθεί ο Κορονοϊός. Υπέκυψες μάλιστα και στον ήδη νόμο «Αριθμ. 46/8/2019, ΦΕΚ 89/Α/10-6-19 όπου, αν και κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, όλα τα Κόμματα, συμπεριλαμβάνοντας και την Ν. Δ., τον ψήφισαν χωρίς δισταγμό. Δεν εφαρμόστηκε όμως, οπότε την ίδια ευθύνη φέρουν και τα κόμματα, καθώς παραιτήθηκαν της προσπάθειάς τους.

Εν τούτοις εμείς, η ιδιαίτερη πατρίδα μας, όπως μέχρι την προηγούμενη χρονιά, τιμήσαμε και θα συνεχίζουμε να τιμούμε την μνήμη όλων των αγωνιστών του 1821. Έπαρση της σημαίας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ομιλίες της επίσημης δημοτικής αρχής, της «Ομόνοιας» και των δύο πολιτικών κομμάτων, δραστηριότητες εκ μέρους της νέας γενιάς, όσο επέτρεπε η «δαμόκλειος σπάθη» του Κορονοϊού. Εύγε στους Επαρχους, καθώς για πρώτη φορά με ακλόνητη περηφάνια, έπραξαν αυτό που αποφεύγεις εσύ, αναφέρθηκαν στην συμμετοχή και τις θυσίες και των δικών μας προγόνων για την ανεξαρτησία σου. Τους αξίζει το «εύγε», καθώς έγινε μια καλή αρχή για να ερευνήσουμε και την δική μας ιστορία.
Όσο για σένα «Ελλάδα» εξαρτάται αν σκύψεις και πότε θα σκύψεις για να γνωρίσεις, να μελετήσεις και να υιοθετήσεις και το παράπονό μας, ώστε να συνετίσεις και τους ταγούς που κατά διαστήματα σε κυβερνούν, για το χρέος τους απέναντί μας. Αν τους υποδείξεις ότι, πέραν των δύσκολων καταστάσεων που διανύει το έθνος σήμερα, ας έχουν υπόψη ότι δεν παραγράφεται το χρέος τους απέναντι σε αυτή την πολυβασανισμενη Κοινότητα. Μάλιστα χρέος από λανθασμένους χειρισμούς του παρελθόντος!

Χρόνια πολλά "Ελλάδα"!
Από τον ανασφάλιστο υπερήλικα Τηλέμαχο Λαχανά

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια