Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Δρόπολη μέσα στο χρόνο»

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 21 Αυγούστου στο Κάστρο Αργυροκάστρου, τα εγκαίνια της έκθεσης ιστορικής φωτογραφίας του Γιώργου Βάσσου, με τίτλο «Η Δρόπολη μέσα στο χρόνο», στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ «Μουσικές συναντήσεις δύο κόσμων», υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο.

Ήταν η πρώτη δημόσια παρουσίαση του έργου ζωής του θρυλικού φωτογράφου από τη Σωτήρα Άνω Δρόπολης, Γιώργου Μιχάλη Βάσσου. Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας, με περίπου 62.500 φωτογραφίες που διασώθηκαν και ψηφιοποιήθηκαν από την οικογένειά του. 
Το αρχείο καλύπτει τα έτη 1922-1985. Ένα εξαιρετικό οπτικό υλικό ανθρώπων, τόπων, πρακτικών, συμβάντων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία με το βλέμμα του Γιώργου Βάσσου.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα Σοφία Φιλιππίδου, οι Δήμαρχοι Αργυροκάστρου και Δρόπολης Flamur Golemi και Δημήτρης Τόλης αντίστοιχα, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο Δημήτριος Σαχαρίδης.


Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια