Τον «Άγιο Κοσμά» Λιβαδειάς επισκέφθηκε η πρέσβης Σοφία Φιλιππίδου

Η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα κυρία Σοφία Φιλιππίδου επισκέφτηκε τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Κοσμάς» στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινίκης και είχε συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσία και του Δήμαρχου, Χρήστου Κίτσιου. Σκοπός της επίσκεψης της κυρίας Πρέσβυς ήταν να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς για τις δραστηριότητες και τις δράσεις του συλλόγου σε γενικότερο επίπεδο και ειδικότερα για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις με σημείο αναφοράς τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας .

Η κυρία Πρέσβυς περιηγήθηκε με πολύ ενδιαφέρον την μόνιμη έκθεση κειμηλίων, παραδοσιακών αντικειμένων και στολών καθώς και την έκθεση φωτογραφίας Ιστορικών μορφών του 1821 που λειτουργεί στην αίθουσα του Συλλόγου.

Πέραν αυτών το Διοικητικό συμβούλιο είχε την ευκαιρία μέσα σε ένα πραγματικά φιλικό κλίμα να εκθέσει στην Αξιότιμη κυρία Πρέσβυ τα προβλήματα της καθημερινότητας για την από κοινού εξευρέσεως λύσεων, όπως σε θέματα παιδείας, υγείας, εργασίας κά. Με το πέρας της συναντήσεως η κυρία Πρέσβυς δήλωσε την αμέριστη και ειλικρινή συμπαράσταση στο Σύλλογο και στο έργο του, αναγνωρίζοντας την θετική του συμβολή στο γενικότερο γίγνεσθαι της περιοχής. Επίσης δεσμεύτηκε να εντάξει το Σύλλογό στο πρόγραμμα του Μουσείου Αρχαίας Τεχνολογίας με τη συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και την στήριξη της στην πρωτοβουλία του Συλλόγου για τη λειτουργία ενός παραρτήματος μουσικού ωδείου Ηγουμενίτσας στη Λιβαδειά.

Στην κυρία Πρέσβυ απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα από το λαογραφικό φεστιβάλ του Αυγούστου στο οποίο δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί λόγο υποχρεώσεων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Κοσμάς» Λιβαδειάς ευχαριστεί θερμά την κυρία Πρέσβυ για την τιμή που έκανε να επισκεφτεί την έδρα του Συλλόγου δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη του να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους

Διαβάστε ακόμη:


Σχόλια