Υπόθεση όλων των Βορειοηπειρωτών η λύση του συνταξιοδοτικού


Ολοι μας ανησυχούμε και αγωνιζόμαστε για να τελειώσει αυτή η αδικία.
Να σταματήσει αυτή η μακροχρόνια κοροϊδία. Οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες είναι εργατικοί, νοικοκυραίοι και νομοταγείς. Δεν ζητάμε να μας δώσετε, αλλά να μην μας αφαιρέσετε δικαιώματα, να μην μας κλέβετε, να μην μας αδικείτε, μην λέτε κομματικά και κυβερνητικά ψέματα.
ΜΗ κάνετε ψεύτικες πρωθυπουργικές δηλώσεις στην Βουλή των Ελλήνων!

Εκφράζουμε οργή και αγανάκτηση στο νόμο Κατρούγκαλου, στο "μεγάλο δικηγόρο" υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, που υπέγραψε αυτό τον Νομο-ντροπή, στο αχάριστο επιτελείο του, που προετοίμασε αυτόν τον "καταραμένο νόμο", ο οποίος πρέπει να καταργηθεί από την Κυβέρνηση της ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ.

Εσείς κύριε Υπουργέ Χατζηδάκη, που συχνά, μας συναντάτε όταν είστε στην αντιπολίτευση και μηδέν φορές όσο είστε υπουργός, δεν σας ταιριάζει ούτε στο επίπεδο και τη γνώση, αλλά ούτε και στο χαρακτήρα, να γυροφέρνετε το πρόβλημα μας και να περάσετε την "άδεια σταφέτα", στον επόμενο συνάδελφο σας. Σ' εσάς κύριε Χατζηδάκη θα πέσει το κόστος της κομματοκυβερνήτικής αδικίας ή θα εισπράξετε τα οφέλη της αργοπορημένης λύσης. Θα είναι όμως καλό να σας θυμίσουμε ότι την υπάρχουσα σύνταξη η Κυβέρνηση Σαμαρά μας την έκοψε (και με το σιωπηλό ΟΚ και των άλλων κομμάτων, για να μην μας γελάει η γνώμη).

Δεν ξεχνάμε πως δεν δεχτήκατε να μας συναντήσετε, σας το χρεώνουμε αυτό.
Και πρώτα απ' όλα η άρνηση χρεώνεται με βαρύ τίμημα, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, που την τελευταία 3ετία μας είπε 3 ψέματα (2 επίσημα). Ζητάμε την άμεση λύση του θέματός μας κύριε Μητσοτάκη!

Μερικοί από εμάς κακώς περιμέναμε, να είμαστε και εμείς στον πακέτο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, ίσως και στα τελευταία εργασιακά νομοσχέδια του κύριου Χατζηδάκη στην βουλή, αλλά δυστυχώς ούτε αυτή την φορά, όπως και κάθε άλλη προηγούμενη δεν ήμασταν –όχι μόνο στην πίσω μεριά της λίστας -αλλά τελείως εκτός αυτής.

Όπως άλλοτε για σας είμαστε περίσσευμα, όχι μόνον τα πρώτα 70 έτη αλλά πάντα μας ξεχνούν τα τελευταία 30 έτη (1991-2021) και οι Έλληνες υπουργοί εξωτερικών και Πρωθυπουργοί, να επισκεφτούν επίσημα μια φορά το χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ή την ΒΌΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΉ Κοινότητα. Αντιφατικά όμως είμαστε εντός λίστας για τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, μόνο για να εισπράξουν τους ψήφους, αλλά εκτός λίστας των εκλόγιμων θέσεων, δηλαδή αυτοί εισπράττουν τις ΨΉΦΟΥΣ της Βουλής και εμείς εισπράττουμε τους ΤΟΊΧΟΥΣ της Βουλής των Ελλήνων.

Ήρθε όμως η ώρα και είναι ήδη πολύ αργά για εμάς, να ωφεληθούμε καλύτερα, από το Σύνταγμα και την Δημοκρατία, τα πολιτικά μας Δικαιώματα, τα θετικά παραδείγματα , όπως και το φιλόξενο πολίτικο και ανθρώπινο κλίμα, την οργάνωση εντός των πολιτικών κομμάτων, να ψηφίσουμε τα δικά μας παιδιά και να περάσουμε επιτέλους (ΜΕΤΑ από 30-32 έτη) την Πύλη της Βουλής των Ελλήνων.

Μετά από 30 χρόνια, να πάψουμε να γκρινιάζουμε, να κλαιγόμαστε και να μας φταίνε οι άλλοι και να καταλάβουμε ότι μπορεί και πρέπει να έχουμε τούς δικούς μας ανθρώπους σε όλη την τοπική και Κεντρική Εξουσία. Να στηρίξουμε τα καλά δικά μας παιδιά, αυτά που μπορούν, που αξίζουν! Να απελευθερωθούμε από τον "σύνδρομο" ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μας ΚΆΝΕΙ. Άξιοι της μοίρας μας όταν δεν μας κάνει και ο Πύρρο Δήμας και ο Λευτέρης Δημητρίου.

Μπορεί και πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη εκλογική κουλτούρα και εκλογική συνείδηση. Μπορούμε να συσπειρωθούμε πολύ καλύτερα, να υψώσουμε την φωνή και απαιτήσεις μας, να μην επιτρέπουμε να μας κλείνουν τα τελωνεία, να μην περιμένουμε 5 μερόνυχτα στην Κακαβιά σαν το 1991 και να μας πεθαίνουν άνθρωποι μας, να έχουμε καλύτερη μεταχείριση στα τελωνεία ως Έλληνες και Ευρωπαίοι Πολίτες.

Να μην μας κόβουν τις Συντάξεις μας. 
Κύριε Πρωθυπουργέ!

Η λύση του ζητήματος των συντάξεων των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, δεν είναι οικονομικό πρόβλημα. Πάψτε να μας υπολογίζετε ώς τελευταία και αδύναμη εκλογική κατηγορία. Η ΟΡΓΆΝΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΜΗ, πολύ γρήγορα αλλάζει και δυναμώνει. Από το Νέο Εκλογικό Σώμα θα κριθούν οι αυριανές εκλογές. Θα έχει αντίκτυπο σε Σας, εάν αφήσετε την λύση του προβλήματος μας λίγο πριν τις εκλογές .
Θα είναι προς τιμή σας όμως η λύση εντός του Οκτώβρη. Ξέρουμε να τιμούμε όλους τους βουλευτές και άλλα στελέχη που εδώ και καιρό μας στηρίζουν δυναμικά για την επίλυση του ζητήματος. Η οργανωτική επιτροπή που αγωνίζεται δυναμικά για την οργάνωση της πορείας ζητά την στήριξη όλων των προεδριών των κοινοτήτων, των νυν και πρώην πρόεδρων των χωριών, όπως και από τους καλλιτέχνες, ανθρώπους των γραμμάτων, γιατρούς και δικηγόρους και όλα τα άξια κορίτσια και παιδιά που ήταν υποψήφιοι σε διάφορους εκλογικούς καταλόγους και φορείς.

Εκφράζω επίσης την συμπάθεια και σεβασμό μας, προς ολες τής Μεγάλες Προσωπικότητες του χώρου μας που στηρίζουν δυναμικά την Πορεία και το Αίτημα, όπως και τον Πρόεδρο της ΑΣΑ, Περιφέρειακο Σύμβουλο Περιφέρειας Αττικής, Μέλλος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών, Επιχειρηματία και Αγωνιστή, ΑΝΔΈΑ ΚΟΥΡΤΗ, που στηρίζει, οργανώνει και ηγείται αυτής της Πορείας, μαζί με την Επιτροπή, (και που ο ίδιος δεν ωφελείται προσωπικά και οικονομικά από την αλλαγή του νόμου, γιατί στην σύνταξη βγαίνει μετά από 15 ετη), αλλά το κάνει από σεβασμό και χρέος στήριξης των συμπατριωτών του. Τον ίδιο σεβασμό εκφράζουμε προς τους αγωνιστές και αγωνίστριες της Επιτροπής που παράγουν έργο και αγωνα.

Όλοι μας πιστεύουμε στην Μεγάλη Συσπείρωση, στην ΓΕΝΙΚΉ μας ΕΠΙΣΤΡΆΤΕΥΣΗ, για μια ΜΕΓΆΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ στην Πορεία Διαμαρτυρίας στις 21 -10-2021 
ΚΑΛΉ μας ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

Αναστάσης Μουράτης
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια