Συνάντηση για την προγραμματισμένη διαμαρτυρία της 21ης Οκτωβρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφορικά με τον αγώνα που θα δοθεί για το συνταξιοδοτικό και τα επιδόματα αναπήρων και υπερηλίκων το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κατά την συνάντηση των αρμοδίων, που πραγματοποιήθηκε σε κατάμεστη αίθουσα στο κέντρο της Αθήνας, παρευρέθηκαν μέλη από όλους τους συλλόγους και φορείς της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας.

Την εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, Χρήστος Ντούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους προγραμματίζεται αυτή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά και στην ανάγκη που υπάρχει να μην λείψει κανείς από το συγκεκριμένο ραντεβού. «Στις 20 Οκτωβρίου το βράδυ να μην υπάρχει Βορειοηπειρώτης, που να μην γνωρίζει για την διαδήλωση της επόμενης ημέρας και στις 21 Οκτωβρίου το απόγευμα να μην βρίσκεται κανένας Βορειοηπειρώτης σπίτι του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο κι άλλα μέλη της επιτροπής, καθώς και αρκετοί από τους παρευρισκόμενους.

Το παρόν έδωσε και ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική», Ανδρέας Κούρτης,  ο οποίος τοποθετήθηκε επί του θέματος. Ο ίδιος υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους ότι η ΑΣΑ συγκροτήθηκε για την επίλυση των προβλημάτων που η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί και αναφέρθηκε στη σημαντική στήριξη που παρέχουν η Περιφέρεια Αττικής μαζί με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε όλες τις δράσεις και πράξεις της παράταξης που αφορούν τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών.

Ο κ. Ανδρέας Κούρτης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συλλογικής προσπάθειας και ευχαρίστησε όλους τους φορείς και συλλόγους της Β. Ηπείρου που παραμένουν ενωμένοι σε αυτόν τον αγώνα.
Οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για μία σειρά πράξεων που αναμένεται να ακολουθηθούν για τα προβλήματα που ταλανίζουν τις ευάλωτες ομάδες της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας.
Τέλος, ο επικεφαλής της ΑΣΑ, δήλωσε πως δεν θα σταματήσει ο αγώνας και αποκάλυψε τις επόμενες προθέσεις της παράταξης.

«Πήγαμε τα θέματά μας στη Βουλή. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πιέσαμε και καταφέραμε να περάσει τροπολογία για το επίδομα υπερηλίκων. Μία τροπολογία που δυστυχώς δεν εφάρμοσε η επικρατούσα κυβέρνηση. Αποφασίζουμε να βγούμε στους δρόμους γιατί ούτε τις δεσμεύσεις της υλοποίησε ως προς το συνταξιοδοτικό. Πρέπει να ξεσηκωθούμε πάλι και όλοι μαζί, ενωμένοι, να διεκδικήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αντρέας Κούρτης και πρόσθεσε ότι η ΑΣΑ στοχεύει να ακολουθήσει τη δικαστική οδό σε συνεργασία με εξαίρετους εργατολόγους και νομικούς για να εφαρμοστεί δίκαια και αξιοκρατικά ο νόμος, όσον αφορά το επίδομα υπερηλίκων ανασφάλιστων και το επίδομα των ανάπηρων Βορειοηπειρωτών.

Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματισμένη διαμαρτυρία για το συνταξιοδοτικό θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια