Στην Τελετή Βράβευσης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας του Τόκιο η Ανθή Λιάγκου

Μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να νιώσουμε για την Βορειοηπειρώτισσα παραολυμπιονίκη Ανθή Λιάγκου που κατέλαβε την 8η θέση στον τελικό της σφαιροβολίας F33 με καλύτερη βολή στα 5.25 μέτρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αυτή τη φορά την είδαμε στην εκδήλωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) που διοργανώθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας την 3η Δεκεμβρίου. Στην εκδήλωση αυτή βραβεύτηκε η Ελληνική Ομάδα που διακρίθηκε στους Παραολυμπιακούς Aγώνες του Τόκιο, ως ένδειξη αναγνώρισης της υπεράνθρωπης προσπάθειας που έκαναν στο σύνολό τους οι αθλητές μας, οι οποίοι παρά τα προβλήματα αναπηρίας, ξεπέρασαν τις δυνατότητές τους και πάλεψαν για να φέρουν ένα μετάλλιο στη χώρα μας.

Μόνο συναισθήματα χαράς και συγκίνησης μας προσφέρουν αυτές οι στιγμές των μάχιμων, στη ζωή, ανθρώπων που αποτελούν πρότυπα για την κοινωνία και τη νέα γενιά!

Στο 5o Γυμνάσιο Ιωαννίνων η Ανθή Λιάγκου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ
Η Ανθή Λιάγκου μίλησε στους μαθητές για την πορεία της στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, για τα μελλοντικά της σχέδια, που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή της Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και του 2028 στο Λος Άντζελες, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σήμερα. Κλείνοντας, συμβούλευσε τους μαθητές να θέτουν στόχους και να «κυνηγούν» τα όνειρά τους, λέγοντάς τους πως «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δε θέλω».
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Μαγειρίας, η υποδιευθύντρια κ. Σταλίκα, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές ευχαρίστησαν την πρωταθλήτρια και της πρόσφεραν, ως ανάμνηση της συνάντησης, ένα πορτρέτο της, φιλοτεχνημένο από τον ζωγράφο και καθηγητή Καλλιτεχνικών του 5ου Γυμνασίου, από τη Δερβιτσάνη, Οδυσσέα Σέλιο.

Διαβάστε ακόμη:



Σχόλια