Αλβανία: Απείχε η Μουσουλμανική Κοινότητα από τα εγκαίνια Ερντογαν σε τζαμί

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε χθες την Αλβανία, όπου μεταξύ των τελετών που παρευρέθηκε ήταν και τα εγκαίνια του τεμένους Ετ'χέμ Μπέη. Το τελευταίο αποκαταστάθηκε με πόρους του Τουρκικού Οργανισμού Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης (TIKA).
Αυτό που παρατηρήθηκε στην τελετή ήταν η απουσία των ηγετών της Μουσουλμανικής Κοινότητας (KMSH), που διαχειρίζεται το τζαμί Ετ'χέμ Μπέη.

Στα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι η απουσία τους σχετίζεται με τις φωνές που ακούγονται όχι σπάνια, ότι η αλβανική μουσουλμανική κοινότητα τα τελευταία χρόνια ηγείται από άτομα που υποστηρίζουν τον Γκιουλέν και την οργάνωση FETO, τον πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν.
Μετά τις νύξεις ήρθε η πρώτη αντίδραση από την KMSH. Ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Κοινότητας, Μπουγιάρ Σπάχιου, ανέφερε ότι δεν είχαν επίσημη πρόσκληση από τους διοργανωτές της συνάντησης, από την αλβανική κυβέρνηση.

Διέψευσε επίσης ότι η KMSH είχε οποιαδήποτε σχέση με το FETO. Είπε στην «Gazeta SHQIP» ότι: Δεν υπάρχει τίποτα να υπαινίσσεται για την απουσία μας στα εγκαίνια του τζαμιού Et'hem Bey. Απλώς δεν είχαμε επίσημη πρόσκληση. Δεν έχουμε καμία σχέση με το FETO. Είμαστε Αλβανοί, ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Κοινότητας είναι Αλβανός.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια