Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στη Δρόπολη

Στη Δερβιτσάνη, χωριό του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης, η Λίνα Μενδώνη, επισκέφτηκε ελληνικό μειονοτικό σχολείο, συνομίλησε με το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές του. Στις Βουλιαράτες, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επισκέφθηκε το Νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων του Ελληνοϊταλικού πολέμου όπου απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη τους.
Κατόπιν, στο Δημαρχείο Δρόπολης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Τόλη, όπου η Υπουργός Πολιτισμού τον ενημέρωσε για το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν προ δύο ημερών η Λίνα Μενδώνη με την Υπουργό Πολιτισμού της Αλβανίας Elva Margariti, με σκοπό την προώθηση κοινών δράσεων στον τομέα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέσω του μνημονίου θα ενεργοποιηθεί ως πρώτη ερευνητική δράση η περαιτέρω ανασκαφική διερεύνηση στην Αρχαία Αντιγόνεια εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Η υλοποίηση του προτεινόμενου προγράμματος θέτει τις βάσεις την απαρχή μιας νέας περιόδου πολιτιστικής προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Δημαρχος παραθέσε γεύμα εργασίας προς Τιμήν της Υπουργού Πολιτισμου και των συνεργατών της, όπου αντάλλαξαν απόψεις με την αξιότιμη κυρία Υπουργό, για τα Πολιτιστικά, Φυσικά και Θρησκευτικά  Μνημεία που βρίσκονται στο χώρο και είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου,τα οποία μαζί με τη λαογραφία, τις παραδόσεις ,τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας απαρτίζουν βασικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου, κ. Δημήτρης Τόλης , αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με την υψηλή προσκεκλημένη από το εθνικό μας κέντρο, την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα. Λίνα Μενδώνη.

Δείτε ακόμη:

Σχόλια