ΕΕΜΜ: Άτοπη και χωρίς διαφάνεια η κατεδάφιση των επιχειρήσεων στη Χιμάρα

Δελτίο Τύπου του Κόμματος Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μελλόν, σχετικά με τις κατεδαφίσεις στην παραλία Λιβάδι της Χιμάρας.

Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις σχετικά με την εκστρατεία κατεδάφισης επιχειρήσεων στην παραλία της Χιμάρας από την Εθνική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος της χώρας, κυριως αυτές τις στιγμές που ήδη έχει ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν, καταστρέφοντας τις περιουσίες και πλήττοντας σοβαρά την οικονομία οικογενειακών.
Οι άτοπες και αδιαφανείς αυτές ενέργειες της Εθνικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος κάθε άλλο παρά ωφέλιμες είναι για τον τουρισμό, αλλά και γενικότερα για την κοινωνική συνοχή, εφόσον όλοι οι Χιμαριώτες όπως όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή περίμεναν να αποκαταστήσουν τις οικονομικές τους απώλειες από την παρατεταμένη πανδημία και εφόσον ακόμη η υπόθεση του ιδιοκτησιακού στην Χιμάρα και σε όλη την Εθνική Ελληνική Μειονότητα δεν έχει λυθεί ακόμη. Ακόμη περισσότερο που η περιοχή αυτή είναι στο στόχαστρο του Ειδικού Φορέα κατά της Διαφθοράς.

Θεωρούμε ότι η τουριστική αναβάθμιση της περιοχής θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και της κυβέρνησης, αλλά, αν στο όνομα αυτής αγνοούνται ή καταπατούνται οι περιουσίες και τα συμφέροντα των γηγενών Ελλήνων της Χιμάρας, τότε είναι απαραίτητη η παρέμβαση της δικαιοσύνης και η διαλεύκανση της πραγματικότητας.
Αν όμως και η εγχώρια δικαιοσύνη δε διαθέτει τη βούληση να το πράξει αυτό-που δεν το έχει πράξει μέχρι τώρα- τότε όλοι μας, συσπειρωμένοι ας προωθήσουμε προς επίλυση στους ευρωπαϊκούς κι διεθνείς οργανισμούς τα διαχρονικά μας προβλήματα με τα ιδιοκτησιακά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγ.Σαράντα 22 /05/2022

Δείτε ακόμη:

Σχόλια