Παρέμβαση Ντούλε στο αλβανικό κοινοβούλιο για το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου

Η παρέμβαση του κ. Ντούλε αφορούσε στα περίεργα οικονομικά και επενδυτικά σχήματα που σε ανοιχτή συναλλαγή με τον Πρωθυπουργό κ. Έντι Ράμα καταπατώντας την ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου στο Δέμα – Χερσόνησος των Εξαμιλίων- προχωρούν στην κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων πολλών εκατομμυρίων.
Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κατήγγειλε το γεγονός ότι ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην υπόθεση με το Αρχαιολογικό Πάρκο Βουθρωτό, επωφελούνται οι πελάτες και η Κυβέρνηση Ράμα ώστε προχωρήσουν ανάλογης σημασίας συναλλαγής στην υπόθεση της Ι. Μ. Δέματος με την προκλητική μάλιστα ονομασία «Monastery Resort”.

Υπογράμμισε με έμφαση την ιδέα ότι ενώ η Αλβανία αποτελεί την μοναδική χώρα ολικής δίωξης και εξαφάνισης των θρησκευτικών κοινοτήτων επί κομουνισμού, τείνει να αποτελέσει και την μοναδική περίπτωση κράτους που ενώ αποκαθιστά γενικά κανόνες δημοκρατίας, σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οικονομίας της ελεύθερης αγοράς, στερεί στην ουσία την ελευθερία και τα περιουσιακά δικαιώματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων.
Η περίπτωση πάντως της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου ως μία πολύ ενδεικτική για τον τρόπο πως το κράτος τίθεται στην εξυπηρέτηση πελατειακών επενδυτικών συμφερόντων (πρόκειται για το σχήμα που προτιμήθηκε απ’ το Πρωθυπουργό χωρίς διαγωνισμό μεταξύ άλλων να κατασκευάσει το Εθνικό Στάδιο στα Τίρανα και μια περίεργη άλλη κατασκευαστική του αδερφού του πρώην Υπουργού Ενέργειας και Υποδομών, νυν Γενικού Γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος), όπως προειδοποίησε ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ δεν πρόκειται να περάσει σιωπηλά. Η ΕΕΜ θα προβεί σε ότι απαραίτητο, κινητοποιήσεις και καταγγελίες ενώπιο του διεθνούς παράγοντα. Και την προειδοποίηση τούτη θα πρέπει να πάρουν στα σοβαρά όσοι έλκονται απ’ τη συναλλαγή με την Κυβέρνηση.

Σε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα, εξέφρασε παρεμφερείς απόψεις για το απροκάλυπτο των χειρισμών του κράτους του Έντι Ράμα στην καταλήστευση της περιουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σύμφωνα με τον κ. Μπερίσα το κράτος πρέπει να αποδώσει την περιουσία στο Μοναστήρι στο οποίο ιστορικά ανήκει και στη συνέχεια εκείνο να αποφασίσει την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και στον τομέα της αναβάθμισης της τουριστικής προσφοράς της χώρας.

Δείτε ακόμη:

Σχόλια