Συνάντηση Δένδια - Μπελέρη στα Τίρανα

Με τον πρόεδρο του παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, επέλεξε να συναντηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αλβανία.
«Κατά την έναρξη της επίσκεψής μου στα Τίρανα, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Παραρτήματος της Ομόνοιας στη Χειμάρρα Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος με ενημέρωσε για τα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία», σημείωσε ο κύριος Δένδιας σε ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ενώ στη δήλωσή του, μετά το πέρας της συνάντησής του με την Αλβανή ομόλογό του Olta Xhaçka, δήλωσε σχετικά: «Ούτως ή άλλως, εμείς θεωρούμε ότι η Ελληνική Εθνική Μειονότητα εδώ στην Αλβανία, αλλά και η Αλβανική κοινότητα που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα είναι γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών μας. Και γι’ αυτό θα πρέπει να συζητάμε και συζητήσαμε θέματα που απασχολούν και τις δύο ομάδες, και την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, αλλά και την Αλβανική κοινότητα που ζει στην Ελλάδα.

Καταλαβαίνω επίσης πάρα πολύ καλά, το ζήτημα των συντάξεων. Και είναι πολύ σημαντικό, και υπάρχει συζήτηση ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε σε μία τροχιά επίλυσης κάτι που απασχολεί ανθρώπους που έχουν εργαστεί και έχουν προσφέρει στην οικονομία.
Επίσης, θα ήθελα να πω, ότι είχα τη χαρά σήμερα να συναντήσω και μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας από τη Χειμάρρα σήμερα το πρωί, τα οποία με έκαναν κοινωνό των δικών τους προβλημάτων. Τα οποία, επίσης αξίζει να συζητηθούν μεταξύ μας

Δείτε ακόμη:

Σχόλια