Οι ξένοι συρρέουν στο Αργυρόκαστρο

Η πέτρινη πόλη του Αργυροκάστρου παραμένει ένα από τα πιο μοναδικά και περιζήτητα τουριστικά αξιοθέατα της Αλβανίας.
Φέτος έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις, που έχουν τραβήξει την προσοχή τουριστών, κυρίως από το εξωτερικό.

Η πέτρινη πόλη βιώνει «μια χρυσή βιασύνη» αυτή τη σεζόν τουριστικά. Εκατοντάδες επισκέπτες έχουν συρρεύσει στην πόλη για να επισκεφθούν τα διάφορα αξιοθέατα, και πολιτιστικές δραστηριότητες, απολαμβάνοντας παράλληλα τη χαρακτηριστική κουζίνα της.

Οι τουρίστες δηλώνουν ότι τους αρέσει η Αργυροκαστρίτικη φιλοξενία καθώς και οι πολύ χαμηλές τιμές.
«Κατάγομαι από την Ολλανδία, ζω στο Άμστερνταμ και ήρθαμε στο Αργυρόκαστρο γιατί αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια περιοδεία στην Αλβανία. Μου αρέσει πολύ, το κλίμα είναι πολύ καλό και οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά φιλικοί», είπε ένας τουρίστας.
«Α, οι κουρείς εδώ είναι επίσης πολύ καλοί, ο άντρας μου έκοψε τα μαλλιά του εδώ. Οι τιμές είναι πολύ καλές, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτές. Θα το προτείνουμε σε άλλους όταν επιστρέψουμε στη χώρα μας», είπε ένας άλλος.

Για τον διευθυντή τουρισμού του δήμου Αργυροκάστρου, Μπλερίμ Κόρε, η σεζόν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη. Αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αλλοδαπών σε σύγκριση με τους Αλβανούς επισκέπτες.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια