Μοτοσυκλέτες και ποδήλατα η καλοκαιρινή τάση στο Αργυρόκαστρο

Ο τουρισμός περιπέτειας και ιδιαίτερα οι διαδρομές με μοτοσικλέτα και ποδήλατο προσελκύουν όλο και περισσότερους τουρίστες, κυρίως ξένους, στο Αργυρόκαστρο καθ' όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
Για τους τουρίστες, το ταξίδι με μοτοσικλέτες και ποδήλατα μέσα από φυσικές αξίες και πολιτιστικά μνημεία είναι αρκετά ενδιαφέρον και ελκυστικό.

Αυτές τις μέρες το Αργυρόκαστρο έχει γίνει το επίκεντρο των τουριστικών δρομολογίων με σπορ μοτοσυκλέτες. Η άφιξη ξένων επισκεπτών με μηχανάκια είναι μια από τις ιδιαιτερότητες της φετινής καλοκαιρινής περιόδου στην πέτρινη πόλη. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ξένοι τουρίστες προτίμησαν να κάνουν το ταξίδι τους στο Αργυρόκαστρο με μηχανάκι, προσθέτοντας στους οδηγούς τους την απόλαυση της μοτοσικλέτας.
Αγαπημένοι για αυτούς είναι οι δίτροχοι αθλητικοί οδηγοί κατά μήκος των πέτρινων λιθόστρωτων της ιστορικής περιοχής, σε ορεινούς δρόμους προς τουριστικά σημεία κ.λπ. Ο μοτοσικλετιστής Martin Visher, από την Αυστρία, είναι ένας από αυτούς τους δεκάδες λάτρεις των δίτροχων που κάνει ένα ταξίδι στην τουριστική Αλβανία, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Αργυροκάστρου. Εδώ και 20 χρόνια ταξιδεύει με μοτοσυκλέτα σε διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ αυτή τη φορά έχει συμπεριλάβει για πρώτη φορά στον οδηγό του την Αλβανία.

«Εδώ και αρκετές μέρες κάνω ένα ταξίδι με μοτοσυκλέτα στην Αλβανία», λέει ο Αυστριακός τουρίστας ενώ ήδη επισκέπτεται την Αλβανία καβαλώντας ένα «Honda».
«Ξεκίνησα με το Δυρράχιο, συνεχίζει, έφτασα στο Αργυρόκαστρο, θα συνεχίσω με Κορυτσά, Ελμπασάν, Τίρανα, Σκόδρα κ.λπ.».

Μεταξύ άλλων, ο μοτοσικλετιστής από την Αυστρία λέει ότι, σε αυτό το ταξίδι, είδε μια όμορφη και υπέροχη φύση, γνώρισε πολύ φιλικούς ανθρώπους.
«Νομίζω ότι η Αλβανία σας έχει όλες τις δυνατότητες για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού και μπορεί να είναι ακόμη και ένας κερδοφόρος τομέας για την Αλβανία», λέει ο καλεσμένος από την Αυστρία.

Στο μεταξύ, κατά την παραμονή του στο Αργυρόκαστρο, επισκέφτηκε κάποιες από τις περιοχές της πόλης, που του έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.
«Έχω δει από κοντά το πέτρινο Παζάρι, λέει, το κάστρο, μερικά από τα χαρακτηριστικά σπίτια και νομίζω ότι είναι αρκετά ξεχωριστά στον τρόπο κατασκευής και την αρχιτεκτονική τους σύλληψη».

Μεταξύ άλλων, ο Αυστριακός μοτοσικλετιστής προτείνει ότι τέτοιες αξίες πρέπει να διατηρηθούν και να αποκατασταθούν καθώς είναι αρκετά ελκυστικές για τους τουρίστες. «Ένας ποιοτικός τουρισμός μπορεί να φέρει αρκετά καλά έσοδα στους κατοίκους της πόλης», λέει ο Αυστριακός Μάρτιν Βίσερ, ενώ υπόσχεται να εντάξει ξανά το Αργυρόκαστρο στο ταξίδι του με τη μοτοσικλέτα.

Ένα από τα είδη τουρισμού, για να δεις από κοντά διάφορα τουριστικά σημεία στο Αργυρόκαστρο, φυσικά τοπία και πολιτιστικά μνημεία, είναι το ταξίδι με ποδήλατο. Οι ποδηλατικές περιηγήσεις και οι τουριστικοί οδηγοί, το φετινό καλοκαίρι, τραβούν την προσοχή πολλών τουριστών που επισκέπτονται το Αργυρόκαστρο.
Μια ομάδα 10 τουριστών από την Τσεχία ταξιδεύει με ποδήλατα στην Αλβανία, ενώ έχουν αποφασίσει να διασχίσουν την περιοχή του Αργυροκάστρου.
«Είναι κάτι αρκετά ενδιαφέρον να ταξιδεύεις με το ποδήλατο στην πόλη, να διασχίζεις τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα σοκάκια», λέει ένα από τα μέλη αυτής της ομάδας.

Εκτός από το Αργυρόκαστρο, επισκέπτες από την Τσεχία έχουν ταξιδέψει και με ποδήλατο στη γύρω περιοχή, επισκεπτόμενοι τα χωριά της Λιούντζης και Αντιγονέας.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια