Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Αγίων Σαράντα και Φοινίκης

Το επόμενο βήμα στη στενή τους συνεργασία έκαναν ο δήμος Φοινικαίων και Αγίων Σαράντα μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας. Οι δύο δήμαρχοι Χρήστος Κίτσος, Αντριάν Γκούρμα και τα αρμόδια δημοτικά τμήματα, συναντήθηκαν εκ νέου θέτοντας εν γένει στόχους σε μία σειρά από καίριους τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, κ.α.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος των Αγίων Σαράντα Αντριάν Γκούρμα δέχθηκε στο γραφείο του, τον Γενικό Πρόξενο του Ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο, Δημήτριο Σαχαρίδη.
Ο τουρισμός βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Γκούρμα με τον Έλληνα διπλωμάτη.

Μίλησαν για τα χαρακτηριστικά και τις προσδοκίες για τη φετινή τουριστική περίοδο, τα κοινά έργα με επίκεντρο τον τουρισμό και κυρίως τις νέες ευκαιρίες που ανοίγει ο τουρισμός χωρίς εδαφικά σύνορα, δίνοντας χώρο στην ιδέα και την πρακτική του τουρισμού ενοποιημένος με γειτονικούς δήμους.
Κατά τη συνάντηση εκτιμήθηκε ότι έχει γίνει το πρώτο βήμα, με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αγίων Σαράντα και αυτού του Φοινίκης.

Ο δήμαρχος Γκούρμα ανέφερε ότι και οι δύο δήμοι βρίσκονται τώρα στη διαδικασία διοργάνωσης ενός συνεδρίου με επίκεντρο τον ολοκληρωμένο τουρισμό, όπου και άλλοι δήμοι της νότιας περιοχής θα κληθούν να συμμετάσχουν στο Μνημόνιο Συνεργασίας, με την επιθυμία και το όραμα να συμπεριλάβουν περαιτέρω και γειτονικούς δήμους από την γειτονική χώρα, Ελλάδα.
Ο δήμαρχος των Αγίων Σαράντα Γκούρμα ευχαρίστησε τον Έλληνα πρόξενο Σαχαρίδη για τη δωρεά ποσότητας υγειονομικού υλικού στον δήμο Αγίου Σαράντα.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια