Δρόπολη: Εκδήλωση για την 79η Επέτειο από το Μακελειό της Γλυνας

Εκδήλωση Μνήμης προς τιμή των Άδικοσκοτωμένων παιδιών της Γλυνας και της Βραχογοραντζης διοργάνωσε σήμερα ο Δήμος Δρόπολης και Πωγωνίου.

Στην Εκδήλωση για την 79η Επέτειο από το Μακελειό της Γλυνας, εκτός από τους κατοίκους των χωριών, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου, Δημήτρης Τόλης, ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου, Odise Kote, ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θοδωρής Μήλλος, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Δευτος και Παναγιώτης Λιουλιος, καθώς κι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Β Παγκοσμίου Πολέμου για το νομό Αργυροκάστρου.

Αρχικά, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μνημείο των Ηρώων στη Γλυνα, όπου κατατέθηκαν στεφάνια και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους επισήμους. Ενώ στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε παρόμοια Εκδήλωση στο Μνημείο της Βραχογοραντζής, η οποία άρχισε με Τρισάγιο από τον Πατήρ - Σπύρο Μπάσιο.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Δημάρχου Δρόπολης και Πωγωνίου, Δημήτρη Τόλη, στη σημερινή Εκδήλωση:
«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των Μαρτύρων, των Ηρώων της Γλυνας και της Βραχογοραντζης.
Στις 2 Αυγούστου του 1943, 79 χρόνια πριν, οι κατακτητές και οι συνεργάτες τους κύκλωσαν το χωριό και πήραν δια της βίας τα παλικάρια, για να τους εκτελέσουν στο λάκκο της Βραχογονατζης.
Το μήνυμα της δευτέρας του Αυγούστου παραμένει επίκαιρο κι εμείς έχουμε εθνικό χρέος να το πραγματοποιήσουμε με πράξεις. Ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη ζητούσαν οι Ήρωες. Κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία οφείλουμε να απονείμουμε εμείς.

Αιωνία τους η Μνήμη !
Αθάνατοι!»

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια