Πραγματοποιήθηκε το 1ο Παν-Πωγωνίσιο Πολιτιστικό Αντάμωμα

Πραγματοποιήθηκε στους Σχωριαδες, την Τρίτη 16 Αυγούστου, το Μεγάλο Αντάμωμα των δύο Πωγωνίων, του Πωγωνίου που ανήκει στο Δήμο Δρόπολης και του Δήμου Πωγωνίου, που ανήκει διοικητικά στο νομό Ιωαννίνων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο  Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου Δημήτρη Τόλη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Δημήτριος Σαχαριδης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμανης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωσταντίνος Καψάλης, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα Μαρία Κεφαλά, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και Βουλευτής Τιράνων Βαγγέλης Ντουλες, πρώην υπουργοί , πρώην Βουλευτές και πολιτευτές στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου, Δημήτρης Τόλης, τόνισε πως η θέσπιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Πωγωνιων ανοίγει νέους ορίζοντες και προοπτικές ανάπτυξης. Ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός πως στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του, στο Πωγώνι βελτιώθηκε αισθητά η οδική υποδομή, κάτι που δεν έγινε στα προηγούμενα 30 χρόνια. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι στα επόμενα χρόνια θα συνεχιστεί πιο έντονα αυτή η προσπάθεια.
Ο κύριος Τόλης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως πολύ σύντομα θα δαπανηθεί για την ανακαίνιση δύο χιλιομέτρων δρόμου, στο Πωγώνι, κονδύλι 150000 Ευρώ που πρόσφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Η επένδυση θα γίνει σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα, όπου ο Δήμος Δρόπολης και Πωγωνίου, θα εκτελέσει το έργο.

Και οι υπόλοιποι ομιλητές, δήλωσαν πως θα χρειαστεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον και περισσότερα κονδύλια για την υποδομή στο Πωγώνι.
Οι διοργανωτές πέτυχαν μία άρτια εκδήλωση, όπου το λαϊκό παραδοσιακό πρόγραμμα από αντίστοιχους λαογραφικούς ομίλους, καθώς και η σπάνια ομορφιά του χωριού Σχωριαδες, έκλεψαν την παράσταση.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια