Συνελήφθη στη Χιμάρα ο τούρκος καταζητούμενος

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Μπλένταρ Τσούτσι επικοινώνησε με τον ομόλογό του υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού για να του ανακοινώσει ότι συνελήφθη σε ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία της Παλάσας στη Χιμάρα, καταζητούμενος από τις τουρκικές αρχές. Πρόκειται για τον Faruk Fatih Ozer (Φαρούκ Φατίχ Οζέρ) 28 ετών που είχε καταφύγει στην Αλβανία πέρυσι τον Απρίλιο, προκειμένου αποφύγει τις συνέπειες από την αποκάλυψη της διαδικτυακής απάτης με κρυπτονομίσματα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, η διαδικασία έκδοσης του Οζέρ στην Τουρκία ξεκίνησε.
Οι Τούρκοι εισαγγελείς επιδιώκουν να επιβληθούν ποινές φυλάκισης χιλιάδων ετών συνολικά για τους ιδρυτές και τα στελέχη της Thodex, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ψηφιακή απάτη και ξέπλυμα εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, γράφει το Bloomberg.

Η πλατφόρμα Thodex ήταν μέρος της κρυπτο-έκρηξης που προκλήθηκε από επενδυτές στην Τουρκία, που προσπαθούσαν να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους από τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και την ασταθή λίρα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συνολικές απώλειες εξαιτίας της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου ανήλθαν σε 356 εκατ. λίρες (24 εκατομμύρια δολάρια).
Νωρίτερα ο Οζερ είχε κάνει δήλωση από άγνωστη τοποθεσία, υποσχόμενος να αποπληρώσει τους επενδυτές και στη συνέχεια να επιστρέψει στην Τουρκία για να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια