Απάντηση στους λασπολόγους - συκοφάντες

Τοποθέτηση - ανακοίνωση του Δημάρχου Δρόπολης, Δημήτρη Τόλη, για τον δρόμο στο Πωγώνι.

'Οταν ανέλαβα τα ηνία του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου, πριν τρία χρόνια και τρεις μήνες περίπου, ήμουν πλήρως πεπεισμένος ότι οι κάτοικοι των χωριών είχαν κουραστεί από κούφιες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει εξ' αρχής να επανασυνάψω σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους κατοίκους της Δρόπολης και του Πωγωνίου.
Γνώριζα , επίσης εκ των προτέρων, πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εφικτό μόνον με πράξεις, με έργα και με την αισθητή βελτίωση της υποδομής στο χώρο μας. Αυτό προσπάθησα να κάνω κι αυτό έπραξα.

Ταυτόχρονα, είχα καταλάβει πως το καθήκον που ανέλαβα δεν ήταν απλά μια μεγάλη ευθύνη , αλλά απαιτούνταν γερά νεύρα ,για επιμονή και υπομονή, καθώς και "σκληρό στομάχι", διότι, η συκοφαντία "χωρίς όρια και σύνορα" από επαγγελματίες συκοφάντες-λασπολογους του τόπου μας, υπερτερεί της αξιόπιστης και εποικοδομητικής κριτικής από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.
Ούτε στιγμή δεν τέθηκα μπροστά στο δίλημμα "Απάντηση σε κάθε συκοφαντία και κριτική από τους λειτουργούς κι εκπροσώπους του δημοσίου βίου" ή...το γνωστό ελληνικό ρητό " Η σιωπή μου προς απάντησή σου;!".

Επέλεξα να χτίζω όσο και με πιο γοργούς ρυθμούς τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους συνδημότες μου και ν' ασχολούμαι σοβαρά μόνο με τις προτάσεις ελεύθερων ατόμων και διανοούμενων ή και πολύ ελάχιστες φορές με κριτικές από πλευράς της αντιπολίτευσης.
Τις τελευταίες μέρες δέχτηκα εκατοντάδες μηνύματα και τηλεφωνήματα από κατοίκους του Πωγωνίου. Ένιωθαν ανήσυχοι και προσβεβλημένοι από ένα ανυπόστατο δημοσίευμα όσον αφορά την πρόσφατη βελτιωτική παρέμβαση ή τμηματική ανακαίνιση του δρόμου του Πωγωνίου. (Στο τμήμα Σούχα - Πολυτσανη).

Σεβόμενος , την επιθυμία και την προτροπή των κατοίκων του Πωγωνίου, θα ήθελα να μεταφέρω δημόσια και "τηλεγραφικά" μερικά μηνύματα στους συκοφάντες-λασπολόγους του τόπου μας.
  • Πρώτον, εγώ ο Δημήτρης Τόλης ,εδώ και τρία χρόνια, μιλάω μόνον με έργα και θα μετρηθώ δέκα φορές πριν ξεστομίσω μία υπόσχεση.
  • Δεύτερον, θέλω να αντικρίζω τους συνδημότες μου στα μάτια και να μιλάω πάντα με ειλικρίνεια και να συνεργάζομαι συνεχώς με πλήρη διαφάνεια με τους φορείς που θέλουν κι επιθυμούν να συνεισφέρουν στη Δρόπολη και στο Πωγώνι.
  • Τρίτον, γνώριζα και γνωρίζω ότι το Πωγώνι ήταν η πιο αδικημένη περιοχή όσον αφορά την οδική υποδομή στο Δήμο μας τα τελευταία 30 χρόνια, τουλάχιστον. Ακολουθούν, βέβαια τα ορεινά χωριά της Άνω Δρόπολης και της Ρίζας στην Κάτω Δρόπολη .
  • Τέταρτον, ήταν αυτός ο βασικός λόγος που ανέλαβα την πρωτοβουλία, για τη βελτίωση του δρόμου στο Πωγώνι και ζήτησα τη βοήθεια και στήριξη ,τόσο του εθνικού κέντρου και των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας στη χώρα μας, όσο και ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει πως θα σταματήσω καμία φορά να ζητάω από την αλβανική κυβέρνηση το κονδύλι για την ολική ανακαίνιση και κατασκευή του δρόμου.
  • Πέμπτον, δεν έχω σκοπό να σπαταλάω το χρόνο μου με τους υπολογισμούς του εκάστοτε λασπολόγου-συκοφάντη, ο οποίος θέλει να πείσει τους πάντες πως είναι και πολιτικός μηχανικός, εκτός των άλλων... Απορρίπτω όμως, κατηγορηματικά τους "επαγγελματικούς υπολογισμούς" και τα αισχρά ψευδή του. Αυτός, ας συνεχίσει να ασχολείται με "σαπούνια "και " τυριά", ενώ εγώ, οι συνεργάτες μου και οι κάτοικοι του Πωγωνίου ,θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ,για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το οδικό δίκτυο του Πωγωνίου. "Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται"
  • Έκτον, ως Δροπολίτης ντρέπομαι για λογαριασμό του, διότι δεν μπορείς να προσβάλλεις τόσο χυδαία και βάναυσα την εκπρόσωπο του εθνικού κέντρου. Άλλο τόσο, που η αξιότιμη Κυρία Πρέσβης, Σοφία Φιλιππίδου, ήταν κοντά και στήριξε πολύ δυναμικά τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια που εγώ τελώ χρέη Δημάρχου Δρόπολης και Πωγωνίου.
  • Έβδομον, το έχω δηλώσει δημοσίως κι επισήμως ότι πέραν τα 1500 μέτρα που στρώσαμε πρόπερσι με μπετόν στον οδικό άξονα προς Χλωμό και Τσιάτιστα ( θα υλοποιήσω την υπόσχεση για άλλα 1.000 μέτρα σ' αυτόν τον δρόμο ), η τμηματική ανακαίνιση του δρόμου Σούχα - Πολύτσανη δεν έχει καμία σχέση με τα 150.000 Ευρώ που πρόσφερε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Κώστας Φραγκογιάννης , για την ανακαίνιση του δρόμου Δρυμάδες Σωπικής - Πολύτσανη.
  • Όγδοον, ο κ. Φραγκογιάννης έχει κρατήσει την υπόσχεσή του κι έχει στείλει τα χρήματα σε τσιμέντα και πλέγματα. Τώρα , απομένει σε μας,στο Δήμο Δρόπολης και Πωγωνίου, να εξασφαλίσουμε το κονδύλιο για τα εργατικά, ούτως ώστε να υλοποιηθεί και η τσιμεντόστρωση των 5,8 χμ δρόμου στον οδικό άξονα Πολύτσανη- Δρυμάδες.
  • Ένατον , η διαδικασία ανάδειξης της αναδόχου εταιρίας για τη διορθωτική παρέμβαση στο δρόμο Σούχα- Πολύτσανη, με το κονδύλιο των 97 εκατομμυρίων λεκ (παλιά) για τα εργατικά από τα έσοδα του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε με πλήρη διαφάνεια και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας της χώρας.
  • Δέκατον , είμαι βέβαιος ότι και αυτή η προσπάθεια λάσπης και συκοφαντίας θα πέσει στο κενό, διότι πάνω στην αλήθεια δεν κολλάει κανένα ψέμα και συμπερασματικα οι λασπολόγοι-συκοφάντες έχουν μάθει να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια φορά ακόμα την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα και προσωπικά την αξιότιμη Πρέσβη , κυρία Σοφία Φιλιππίδου, καθώς και τις ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα Τίρανα, "Titan" και "Sidenor" για τη συνεισφορά τους στην τμηματική ανακαίνιση του δρόμου Σούχα - Πολύτσανη.
Ταυτόχρονα , ευχαριστώ τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κύριο Κώστα Φραγκογιάννη , για τα 150.000 Ευρώ που πρόσφερε σε τσιμέντα και πλέγματα για την τμηματική ανακαίνιση του δρόμου Δρυμάδες Σωπικής - Πολύτσανη.

Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στους κατοίκους του Πωγωνίου που έδειξαν και δείχνουν υπομονή αυτές τις μέρες , αφού υποχρεωθήκαμε να κλείσουμε το δρόμο που σε οδηγεί από και προς την κέντρο του Πωγωνίου.
Επιπροσθέτως, ένα ευχαριστώ για τους συνεργάτες μου που με τη στήριξή τους είμαστε και θα είμαστε κάθε μέρα εδώ να υπηρετούμε στους συνδημότες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΛΗΣ
Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια