Για τον δρόμο στο Πωγώνι (φωτό)

Του Θωμά Νάκα

Σήμερα επισκέφτηκα και φωτογράφισα τις εργασίες για την τσιμεντόστρωση στον δρόμο στην Γκρίκα.
Ένιωσα ικανοποίηση γιατί επιτέλους τα πιο δύσκολα σημεία του δρόμου στρώνονται με μπετό που με την ολοκλήρωση των 2000 μέτρων θα μπορούμε να πηγαίνομε και με χαμηλά αυτοκίνητα πιο άνετα.
Σίγουρα δεν είναι η τελική λύση. Εμείς όμως δεν λέμε πάντοτε εάν όλοι όσοι πέρασαν αυτά τα τριάντα τελευταία χρόνια Δήμαρχοι και Έπαρχοι να έστρωναν από 1000 μέτρα ο δρόμος θα είχε ολοκληρωθεί;

Η προηγούμενη δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Αχιλλέα Ντετσικα, είχε την ευχέρεια με κρατική δαπάνη να γίνουν με άσφαλτο 3 χιλιόμετρα από την Γκρίκα μέχρι την Πολύτσανη και η Πλατεία της Πολύτσιανης.
Η νυν δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Δημήτρη Τόλη έκανε βήματα πολύ πιο προχωρημένα. Πέρσι τσιμεντόστρωσε 1500 μέτρα στον ανήφορο του Χλωμού και έχει πάει υλικά και για άλλα 1000 μέτρα.
Φέτος οι προσπάθειες του Δημάρχου ήταν πιο ελπιδοφόρες. Προσέγγισε τις ελληνικές εταιρίες στην Αλβανία ΤΙΤΑΝ και SIDENOR προσφέροντας τα τσιμέντα και πλέγματα και από τον προϋπολογισμό του Δήμου διέθεσε και 97.000.000 λεκ παλιά για χαλίκι και εργασία ολοκληρώνοντας 2000 μετρά στα πιο δύσκολα σημεία της Γκρίκας.

Εκτός αυτό με την συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα και του Προξενείου Αργυρόκαστρου με την προσφορά του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κυρίου Φραγκογιάννη ο οποίος επισκέφτηκε το Πωγώνι περνώντας από τις Δρυμάδες εξασφαλίστηκαν άλλα 150.000 ευρώ με τα οποία θα στρωθούν αρκετά χιλιόμετρα στα δύσκολα σημεία από Πολύτσιανη μέχρι Δρυμάδες.

Εγώ προσωπικά αισθάνομαι ικανοποιημένος και πολλοί από εμάς θα το αισθανθούν με την ολοκλήρωση του έργου.
Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Δημήτρη Τόλη; Πολλοί από εμάς θα πουν όχι γιατί κάνει το αυτονόητο το καθήκον του. Συμφωνώ αλλά συγκρίνοντας με τους προηγούμενους εδώ και τριάντα χρόνια ναι εγώ τον συγχαίρω και εύγε του.

Πολλά συγχαρητήρια στον εργολάβο Νάσιο Κίκη για την πολύ καλή και ποιοτική δουλειά που κάνει.





Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια