Υποκλοπές: Τα πέντε πρόσωπα που ήταν στο στόχαστρο και της ΕΥΠ και του Predator

Κωστής Χατζηδάκης, Αλέξης Παπαχελάς, Γιώργος Κύρτσος, Αλέξανδρος Διακόπουλος και Αριστείδης Αλεξόπουλος παρακολουθήθηκαν και από ΕΥΠ και από Predator

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών που οδηγεί κατευθείαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τελευταίο κεφάλαιο στην σκοτεινή υπόθεση του παρακρατικού μηχανισμού αποτελεί η καταγγελία ότι πέντε πρόσωπα παρακολουθούνταν ταυτόχρονα από το Predator, αλλά και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) η οποία υπάγεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Documento, πρόκειται για τους εξής:
  1. Ο υπουργός Εργασίας και πρώην υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Κωστής Χατζηδάκης παρακολουθούνταν από το παράκεντρο του Μαξίμου γιατί «κρίθηκε ότι ακολουθεί δική του ατζέντα σε θέματα ‘επιχειρηματικότητας’». Σύμφωνα με την εφημερίδα ο υπουργός Εργασίας παρακολουθούνταν τον καιρό της θητείας του στο υπουργείο Ενέργειας και, μάλιστα, έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ στις 21 Νοεμβρίου 2020 να συνομιλεί με τον Π.Π., με αντικείμενο της συνομιλίας να είναι η «Σαρωνίδα».
  2. Ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, που σύμφωνα με το δημοσίευμα «ήταν θύμα όλων των παράνομων μεθόδων που μετήλθε το παράκεντρο ΕΥΠ-Predator». Η παρακολούθηση, σύμφωνα με το Documento, γινόταν τόσο γιατί «ο Αλ. Παπαχελάς έγινε αντιληπτός από το πολιτικό κέντρο του επιτελικού παρακράτους ως πηγή κινδύνου, διότι μπορούσε ΄να σύρει τον χώρο της ΝΔ σε επιλογές πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη΄», Επίσης η εφημερίδα σημειώνει πως «η ολιστική παρακολούθηση του δημοσιογράφου σχετιζόταν με τη συλλογή πληροφοριών για πτυχές του νεοδημοκρατικού γίγνεσθαι, οι οποίοι πιθανώς να είχαν διαφύγει της προσοχής του παράκεντρου, ενώ μέσω του Αλ. Παπαχελά θα μπορούσαν να προκύψουν πληροφορίες για τις προθέσεις επιχειρηματιών και τις επαφές με ξένους παράγοντες».
  3. Ο Αριστείδης Αλεξόπουλος, αντιναύαρχος ε.α., γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών. «Ήταν στόχος παρακολούθησης λόγω της θέσεώς του και κυρίως λόγου του μεγάλου κυβερνητικού ενδιαφέροντος για τα εξοπλιστικά προγράμματα» γράφει η εφημερίδα.
  4. Ο Αλέξης Διακόπουλος, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, που εξωθήθηκε σε παραίτηση στις 19 Αυγούστου 2020.
  5. Ο Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής που διαγράφτηκε από τη Νέα Δημοκρατία και παραιτήθηκε από το ΕΛΚ, προσχωρώντας στο RenewEurope του Εμμανουέλ Μακρόν.
Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια