Αλβανία: Ερευνα της Ειδικής Εισαγγελίας για το σκάνδαλο Ράμα - McGonigal

Η Ειδική Εισαγγελία (ΣΠΑΚ) ξεκίνησε έρευνες, μετά την αποκάλυψη της σχέσης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και του πρώην πράκτορα του FBI Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ.
Ο Ράμα φέρεται να πλήρωσε 225.000 ευρώ για να βλάψει την αντιπολίτευση. Η σχέση με τον αρχηγό της κυβέρνησης βοήθησε τον πρώην πράκτορα να επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Αλβανία.

Υποστηρίζεται ότι οι δύο λομπίστες του Ράμα στο McGonigal είναι ο Agron Neza και ο Dorian Ducka. Το αίτημα για έρευνα από τον ΣΠΑΚ κατέθεσε ο βουλευτής Gazment Bardhi. Ο τελευταίος ζήτησε να ξεκινήσουν έρευνες κατά του πρωθυπουργού Ράμα για διαφθορά ξένων δημοσίων υπαλλήλων, ψευδή δήλωση περιουσιακών στοιχείων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Νωρίτερα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Σαλί Μπερίσα, παρουσίασε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Ράμα και η κυβέρνησή του ήταν υπό έρευνα από τις ΗΠΑ.
Για το θέμα αυτό, ο Μπερίσα δήλωσε ότι βλάπτει τις σχέσεις Αλβανίας-ΗΠΑ, αποδεικνύει τη διεθνή διαφθορά του Ράμα και ότι πρέπει να ερευνηθεί η Αμερικανίδα πρέσβης Γιούρι Κιμ. Η τελευταία δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια