Άλλο ένα ψέμα Ράμα η υπόσχεση για την ψήφο της Διασποράς

Η Floriana Garo κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι η υπόσχεσή του για την ψήφο της διασποράς είναι άλλο ένα ψέμα. Σε δήλωσή της στα ΜΜΕ, η εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος κάλεσε τη διασπορά σε Ιταλία και Ελλάδα να γεμίσει την πλατεία στη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης στις 3 Μαρτίου.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ FLORJANA GARO
1 δισ. ευρώ, ή το 6,7 % του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Αλβανίας, προέρχεται από εμβάσματα από την αλβανική διασπορά, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat.
Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν την εξαιρετική συμβολή της αλβανικής μετανάστευσης στην οικονομία των αλβανικών οικογενειών και γι' αυτό τους αξίζει απεριόριστη ευγνωμοσύνη.

Αλλά από την άλλη, αυτή η είδηση, πρώτα απ' όλα, μας δείχνει ότι η Αλβανία δεν κρατά τον λαό της στην πατρίδα της και αυτό οφείλεται σε αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές και όχι στο ότι οι Αλβανοί δεν αγαπούν τη χώρα τους.
Η Αλβανία δεν μπόρεσε να οικοδομήσει μια λειτουργική οικονομία, δεν μπόρεσε να μειώσει την ανεργία και, αντί να προσελκύει όσους διέφυγαν στη μετανάστευση τη δεκαετία μετά την πτώση του κομμουνισμού, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς που εγκαταλείπουν τη χώρα.

Δεύτερον, αυτά τα εμβάσματα είναι υψηλά επειδή, σύμφωνα με τη Eurostat, 937 χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Αλβανία την τελευταία δεκαετία.
Αυτός ο αριθμός είναι δραματικός και τίποτα δεν εξηγεί καλύτερα την ανεύθυνη διακυβέρνηση του Έντι Ράμα.

Τρίτον, αυτός ο αριθμός εξηγεί το γεγονός ότι ακόμη και όσοι παραμένουν στη χώρα δεν θα εξασφαλίσουν τη διαβίωση ή την επιβίωσή τους, χάρη στην εργασία ή το εισόδημα που προέρχεται από αυτήν, αλλά λόγω της «βοήθειας» που στέλνουν τα παιδιά τους ή οι εργαζόμενοι συγγενείς τους. .

Τέταρτον, αυτή η φιγούρα και αυτή η φροντίδα της αλβανικής διασποράς για τους συγγενείς τους και τη χώρα, λέει πιο ξεκάθαρα από οτιδήποτε άλλο, το μεγάλο χρέος που έχει όλη η πολιτική τάξη απέναντι στη μετανάστευση και τη διασπορά.
Για περισσότερα από 100 χρόνια, δίνουν για τη γη τους και των προγόνων τους και δεν λαμβάνουν τίποτα σε αντάλλαγμα.

Η υπόσχεση του Έντι Ράμα για την ψήφο της διασποράς δεν είναι παρά ένα ψέμα μεταξύ πολλών.
Σε 10 χρόνια ο Έντι Ράμα, που ξεκίνησε ο ίδιος ως μετανάστης, όχι μόνο δεν έδωσε δικαίωμα ψήφου σε όσους βρήκε στη διασπορά, αλλά πολλαπλασίασε τον αριθμό τους σχεδόν κατά 1 εκατομμύριο.

Προσποιήθηκε ότι αντικατέστησε αυτή τη μοιραία έλλειψη προσοχής για αυτούς με το Υπουργείο Διασποράς, μια εφεύρεση των Οργουελιών, που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να κοροϊδεύει τη διασπορά οργανώνοντας ένα συνέδριο για αυτούς στα Τίρανα.
Παρόλα αυτά, ο Ράμα ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, όχι για εκείνους που εργάζονται τίμια για να στηρίξουν τις οικογένειές τους και να τιμήσουν την Αλβανία, αλλά για τους διακινητές και τους εκφραστές του οργανωμένου εγκλήματος.

Για όσους ο υπουργός του Gjiknuri αποκαλεί «τα αποβράσματα του Λονδίνου», ο Ράμα έχει έτοιμο πακέτο φορολογικής αμνηστίας.
Αυτή είναι η κοσμοθεωρία του Έντι Ράμα για την αλβανική διακυβέρνηση και τη μετανάστευση: ας ταΐζουν οι τίμιοι τους φορολογούμενους του, που δεν τους δίνεται ούτε δουλειά ούτε ασφάλεια, ενώ για τους εγκληματίες ας είναι ανοιχτές οι πύλες, με μαύρο χρήμα να κυβερνούν στην Αλβανία μαζί με αυτόν και τους taulants, damjans και belindas.

Η 3η Μαρτίου είναι επίσης μια πρόσκληση για τους εξόριστους Αλβανούς μας σε Ιταλία και Ελλάδα, αλλά κυρίως για τις οικογένειές τους να γεμίσουν την πλατεία  και να πουν δύο λόγια στο καθεστώς που εκτοπίζει τους Αλβανούς.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια