Η αλβανική αντιπολίτευση ετοιμάζεται για μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα κάλεσε τους Αλβανούς πολίτες να τον ακολουθήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα μπροστά από το Γραφείο του Πρωθυπουργού την Πέμπτη (7 Ιουλίου).
«Η αποχώρηση και η παραίτηση του Ράμα είναι ο μεγαλύτερος στόχος της 7ης Ιουλίου και οι διαδηλώσεις που θα ακολουθήσουν», είπε ο Μπερίσα στα ΜΜΕ.

Ο Μπερίσα συγκεντρώνει τους υποστηρικτές του τις τελευταίες δύο εβδομάδες κάτω από το σύνθημα «Η Αλβανία βρίσκεται σε κίνδυνο», δημιουργώντας μια διαφήμιση και ένα τραγούδι διαμαρτυρίας για την περίσταση.


Πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με ψηφοφόρους σε όλη τη χώρα και το κόμμα δημιούργησε Ομάδες Εργασίας για να μιλήσει με ομάδες συμφερόντων στα κεντρικά γραφεία του ΔΚ στα Τίρανα.
Το άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης της χώρας, το Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ένταξη (LSI), επιβεβαίωσε την παρουσία του στην εκδήλωση.


Ο Μπερίσα έχει απαράμιλλη υποστήριξη στη βάση του και μακρά ιστορία οργάνωσης διαδηλώσεων με μεγάλη συμμετοχή. Σημαντική προσέλευση αναμένεται και στο συλλαλητήριο της Πέμπτης.
Εν τω μεταξύ, περίπου 1.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για την εκδήλωση και οι ειδικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Η κεντρική λεωφόρος των Τιράνων θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία από τις 4 το απόγευμα, ενώ η ίδια η διαμαρτυρία αναμένεται να ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.

Μόλις πριν από έξι μήνες, οδήγησε μια ομάδα υποστηρικτών του στην προσπάθεια να ανακτήσει την έδρα του κόμματος από τον τότε πρόεδρο Λουλζίμ Μπάσα. Ενώ αυτή η απόπειρα απέτυχε, τον Μάρτιο επανεξελέγη αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος με μικρή πρόκληση και σχεδόν ομόφωνη υποστήριξη.
Η ηγεσία του στο Δημοκρατικό Κόμμα αμφισβητείται από μια μικρή ομάδα μελών του ΔΚ που έχουν προσφύγει στο δικαστήριο και περιμένουν την ετυμηγορία από το εφετείο.


Σχόλια