Τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών στο συνέδριο της Πανηπειρωτικής Αμερικής

Η ανάπτυξη της Ηπείρου και της Βορείου Ηπείρου και η προστασία των διεθνώς αναγνωρισμένων δικαιωμάτων του μαρτυρικού Ελληνισμού, καθώς επίσης και η σύσφιξη των σχέσεων των αποδήμων με την γενέτειρα βρέθηκαν στο επίκεντρο του 41ου Συνεδρίου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Το Συνέδριο έλαβε χώρα το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023, στο Ηπειρώτικο Σπίτι στην Αστόρια και συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, καθώς επίσης ο βουλευτής των Αγίων Σαράντα Δρ. Νίκος Κουρής, ο δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου Δημήτρης Τόλης, ο γενικός πρόεδρος της «Ομόνοιας», της μονίμου και νομικού εκπροσώπου του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, Βασίλης Κάγιος, η υπεύθυνη Μειονοτήτων της Αλβανικής Βουλής Κωνσταντίνα Βεζιάνη και ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου.

Ο σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γευτούν την φιλοξενία του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και «Θυγατέρες της Ηπείρου και του Συλλόγου Ηπειρωτών «Αναγέννησις» και «Σουλιώτισσες», η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής με την ξενάγηση στο Ηπειρώτικο Λαογραφικό Μουσείο και το δείπνο και ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με το επίσημο δείπνο.

Το βράδυ της Παρασκευής οι σύνεδροι και οι προσκεκλημένοι είχαν μια μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και τον Πρόξενο Δημήτριο Παπαγεωργίου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο anamniseis

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια