Δήμος Δρόπολης και Πωγωνίου - Δήμος πρότυπο για όλη την Αλβανία

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Η ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΓΗ ΖΗΤΑΕΙ ΑΛΛΑΓΗ

ΔΗΜΟΣ ΔΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Ως Δροπολίτες και Πωγωνίσιοι έχουμε όλες τις δυνατότητες, πνευματικές, πολιτιστικές, το ανθρώπινο δυναμικό, τη θέληση και τη δύναμη να ανοίξουμε ορίζοντες οικονομικής ανάπτυξης, χρηστής διοίκησης, λειτουργίας των θεσμών, φιλοπατρίας, αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης.
Να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις της Αλβανίας. Για όλες εκείνες τις δυνάμεις, πολιτικές και κοινωνικές, που βλέπουν σαν λιμάνι ασφάλειας την Δύση (Ευρώπη) και μόνο.

Οι αλβανικές κυβερνήσεις να εμβαθύνουν στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Εμείς ήμασταν και θα είμαστε πρωτοπόροι ενθαρρύνοντας τα θετικά και αγνοώντας τα αρνητικά, ενισχύοντας ό,τι μας ενώνει. Αυτό το έχουμε δείξει έμπρακτα σε όλη μας την ιστορική διαδρομή. Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο έργο στη Αλβανία που να μην έχει το δακτυλικό αποτύπωμα της γνώσης, του ιδρώτα, της εργασίας των Δροπολιτών και των Πωγωνίσιων.

Εμείς ήμασταν και θα είμαστε γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών μας, των  Ελλήνων και των Αλβανών. Από την δικιά μας πλευρά, όποια ρωγμή κι αν δημιουργηθεί, εμείς σαν τα πετροχελιδόνια θα πάμε να την σφραγίσουμε. Το ίδιο καλούμε να κάνει και η αλβανική πλευρά.   
                            
Ο δήμος Δρόπολης και Πωγωνίου θα γίνει ηνίοχος της Αλβανίας στο δρόμο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε σφυρηλατηθεί στο κοινό καμίνι με τα αδέρφια μας τους Αλβανούς και έχουμε πάρα πολλά κοινά που μας ενώνουν,.
Ας μην ξεχνάμε το 1990, αυτός ο εμβρασμός ψυχής και αγανάκτησης που είχε συσσωρευτεί στα 45 χρόνια της στυγνής και απάνθρωπης δικτατορίας. 
Αποφύγαμε όλη αυτή την έκρηξη. Για καλή μας τύχη γειτνιάζαμε με το γενναιόδωρο γένος των Ελλήνων που έγινε βάλσαμο για την ψυχή και σώμα κάθε Αλβανού. Οι αλβανικές κυβερνήσεις να σεβαστούν τα μειονοτικά μας δικαιώματα στην δίκαιη διανομή των κονδυλίων. 

Αγαπητοί συμπατριώτες
αποδεχθήκαμε την πρόταση της Ομόνοιας για να συμμετέχουμε σε αυτόν τον αγώνα, όχι γιατί είμαστε οι καλύτεροι, γιατί η Δρόπολη και το Πωγώνι έχει πολύ υψηλό νοητικό, πνευματικό, δημιουργικό επίπεδο και καλλιεργημένους ανθρώπους. Απλώς ο καθένας αποφεύγει τον ως τώρα βούρκο της πολιτικής. Εμείς σας προσκαλούμε και σας παρακαλούμε να έρθετε να αλλάξουμε την νοοτροπία και τον τρόπο διοίκησης του τόπου μας. Να κάνουμε συλλογική διαχείριση των προβλημάτων και να δώσουμε λύσεις στο χώρο μας. Δεν αρκούμε μόνο μερικοί, αλλά χρειάζονται να είμαστε όλοι, με ένα στόχο, ένα σκοπό.     
Πείτε μας τρελούς, παλαβούς, ή ονειροπόλους. Αν πετύχουμε και σπάσουμε αυτό το κλειστό απόστημα της πολιτικής, μόνο τότε θα μπορέσουν να βγουν μπροστά οι πιο μορφωμένοι, οι σπουδαγμένοι, οι φιλόπατρεις, οι φιλομαθείς, εκείνοι που έχουν θέληση και αγάπη για κοινωνική προσφορά προς τους συμπολίτες μας. Τότε για εμάς θα τελειώσει και το έργο που αναλάβαμε. Το τρένο θα μπει πια στις ράγες του.

 Ο Πλάτων είπε: «Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά, είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερους τους

Δροπολίτες και Πωγωνίσιοι! Όταν πάμε για τα χωριά μας από τον ελλαδικό χώρο, πριν φτάσουμε διασχίζομε τον Δήμο Πωγωνίου του νομού Ιωαννίνων που με τον δήμο Δρόπολης και Πωγωνίου γεωγραφικά, πολιτιστικά, γλωσσικά, στα ήθη και στα έθιμα μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερού. Όταν περνάμε το τελώνιο της Κακαβιάς νομίζουμε ότι βρισκόμαστε σε άλλον πλανήτη. Για να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας χρειάζεται να μην αδιαφορεί κανείς για τα κοινά. Εμείς που αναλάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία θα συλλέξουμε σαν τις μέλισσες το νέκταρ της σκέψης απ’ όλους τους Δροπολίτες και Πωγωνίσιους. Θα το εμπλουτίσουμε με τα ένζυμα της γνώσης, με τα βιώματα, τις εμπειρίες και τη θέληση για να κάνουμε την ζωή όλων των Δροπολιτών και Πωγωνίσιων πιο ωραία και ευχάριστη. 

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια