Ανοιξιάτικη αύρα στη φύση και στις νέες δημοτικές εκλογές στη Δρόπολη

Του Τηλέμαχου Κώτσια

Φέτος στην περιοχή της Δρόπολης και του Πωγωνίου, όπως ποτέ άλλη φορά στην τριαντάχρονη και πονεμένη δημοκρατική ιστορία του τόπου μας, παρατηρώ - τουλάχιστον μέχρι σήμερα - μια ειρηνική διάθεση από τους υποψήφιους και από τους ψηφοφόρους στο διάλογο και στην αντιπαράθεση των ιδεών τους. 
Αυτή τη φορά κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος από το συνδυασμό της Ομόνοιας με το Δημοκρατικό Κόμμα, ο φίλος μου Θανάσης Μανέκας, άνθρωπος πρωτίστως πολιτισμένος, αλλά και ικανός, αφού μπόρεσε μέσα σε αυτά τα χρόνια να πετύχει τόσα πολλά πράγματα στην Ελλάδα: να έχει ένα αξιοζήλευτο ανθοπωλείο στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, και το σημαντικότερο, κατάφερε να πάρει παράλληλα και το πτυχίο της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών. Οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν έχουν να πουν γι' αυτόν τα καλύτερα λόγια. Χωρίς να έχω καμία διάθεση αντιπαλότητας με τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων και συνδυασμών, και κυρίως με τον σοσιαλιστή υποψήφιο, συγχαίρω τον φίλο μου Θανάση για την τολμηρή πρωτοβουλία του, εκτιμάω την ακεραιότητα και την εντιμότητα του χαρακτήρα του, τη παρρησία του, και του εύχομαι καλή επιτυχία.

Το γεγονός των πολιτισμένων εκλογών μετράει για μένα περισσότερο από την ίδια τη νίκη. Γιατί στο κάτω κάτω δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι το αγεφύρωτο και να αντιπαρατεθούμε σε προβλήματα ουσίας. Ας είμαστε πολιτισμένοι και να αποφύγουμε τους στείρους διαπληκτισμούς. Ανάμεσα στους καλούς ας διαλέξουμε τον καλύτερο. Η κάθε γνώμη που εκφέρεται με ειλικρίνεια, έστω και αντίθετη, είναι αποδεκτή και συμβάλλει στην ωρίμανση της κοινής γνώμης. Είμαι λοιπόν ενθουσιασμένος με την υποψηφιότητα του Θανάση Μανέκα. Το πρόγραμμά του είναι εκείνο που εγώ θα ζητούσα από κάθε υποψήφιο δήμαρχο.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια