Θανάσης Μανέκας: Οι στόχοι μας


Ομάδα υποστήριξης για τον Δήμο Δρόπολης και Πωγωνίου - Υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Μανέκας: Η γενέθλια γη ζητάει αλλαγή!

Σκοπός μας είναι,
  • Πρώτον, όσοι μένουν στα χωριά της Δρόπολης και του Πωγωνίου να τους βοηθήσουμε να δημιουργήσουν κατάλληλες ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης (ρεύμα, νερό, δρόμους, ιατρική περίθαλψη).
  • Δεύτερον, να ενθαρρύνουμε κι άλλα παιδιά να επιστρέψουν, επενδύοντας στον τόπο τους, δημιουργώντας τους τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές.
  • Τρίτον, να μην αφήσουμε να ερημώσουν τα χωρία μας, εγκαταλελειμμένα και αβοήθητα στο έλεος του Θεού. Δίνοντας όραμα και ελπίδα αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα του τόπου μας: φυσικό κάλος, γόνιμο έδαφος, οικοτεχνία, παραδοσιακά προϊόντα, αγροτουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός, ήθη και έθιμα, μετατρέποντας τα μειονεκτήματα πλεονεκτήματα.
  • Τέταρτον, να αποκτήσουμε φωνή για την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία, που αφορούν τα δίκαια δικαιώματα μας (να μην αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς). Όχι ό,τι αποφασίζει το κόμμα. Οι Δροπολίτες και οι Πωγωνίσιοι να έχουν τον πρώτο λόγο.
Ένα θλιμμένο βουητό σκεπάζει την κοιλάδα του Δρίνου και τα λαγκάδια του Πωγωνίου εδώ και πολλά χρόνια. Έφτασε η ώρα της αφύπνισης για τα άξια τέκνα της που απομακρυνθήκαν για μια καλύτερη ζωή. Ας μην προσποιούμαστε και εμείς που ξενιτευτήκαμε από την Δρόπολη και το Πωγώνι, κάπου αδιαφορήσαμε για την τύχη του τόπου μας. Πετύχαμε στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, αποτύχαμε όμως στην ανάπτυξη του τόπου μας.
 
Δεν μπορεί μετά από 32 χρόνια δημοκρατίας να μην υπάρχουν δρόμοι σε όλα τα χωριά μας (ειδικά το Άνω Πωγώνι που μπορείς να το προσεγγίσεις μόνο δια αέρος). Δεν λύνεται το πρόβλημα με μερικά μέτρα τσιμεντόστρωσης.
 
Η ηλεκτροδότηση όλων των χωριών είναι του προηγούμενου αιώνα και οι απομείναντες εκεί προσεύχονται στο Θεό να μην ψιχαλίσει και φυσήξει αεράκι. Πως μπορούν οι κάτοικοι της τρίτης ηλικίας να μείνουν στα σπίτια τους χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, μεταφορικό μέσο για ασθενείς;

Ο άναρχος τρόπος διανομής του νερού. Σε κάποια χωριά υπάρχει συχνή διακοπή νερού λόγο των πεπαλαιωμένα δικτύων διανομής, καθώς επίσης δεν υπάρχει διαχώριση του πόσιμου από το νερό για άρδευση των κήπων.
 
Δεν μπορεί ο κάμπος της Δρόπολης να είναι χέρσος.
 
Η δημοτική αρχή να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει όποια παιδιά θέλουν και μπορούν να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα ή στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Θα καταθέσουμε σύντομα συγκεκριμένες προτάσεις, κοστολογημένες. Σε πρώτη φάση πιλοτικά χρηματοδοτούμενα εξ ολοκλήρου από τον δήμο.

Αγαπητοί συμπατριώτες, όταν δεχτήκαμε το χρίσμα από το Κ.Ε.Α.Δ.-ΟΜΟΝΟΙΑ, για να είναι ο Θανάσης Μανέκας υποψήφιος δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου, επισκεφτήκαμε τα χωριά μας και μιλήσαμε με αρκετούς συμπατριώτες μας. Δεν προσέξαμε ή παραβλέψαμε (όλα αυτά τα χρόνια εμείς που ζούμε στον ελλαδικό χώρο και δεν έχουμε εξάρτηση εργασίας), ότι τόσα χρόνια (32 χρόνια) δημοκρατία
δεν ήρθε στην Δρόπολη και το Πωγώνι. Κάποιοι σκόπιμα, μεθοδευμένα υποσκάπτουν τα θεμέλια του οικοδομήματος αυτού που λέγεται ελευθερία λόγου και σκέψης. Με τον φόβο και τον εκβιασμό εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη της επιβίωσης ( θέλεις μεροκάματο; Γίνε μέλος του κόμματος).
Διαιωνίζουν την τυραννία του φόβου και του εκβιασμού μην τυχόν κάποιοι ελευθερωθούν από τα κομματικά δεσμά. Μην ξυπνήσουν και διεκδικήσουν τα δίκαια δικαιώματα τους. Τους θέλουν να υπακούν τυφλά μη έχοντας δικιά τους άποψη. Για να βασιλεύουν οι μονόφθαλμοι (κομματάρχες) στους τυφλούς όπως λέει το γνωμικό του τόπου μας.
 
Είναι υποχρέωση όλων μας που ζήσαμε και δημιουργήσαμε σε ελεύθερη κοινωνία στον ελλαδικό χώρο, με δυτική νοοτροπία, να μεταλαμπαδεύσουμε αυτές τις ιδέες και πρακτικές του ελεύθερου κόσμου.

Αναρωτιέστε πως μπορούμε να το πετύχουμε; Την απάντηση μας την δίνει ο Πλάτωνας στο «Νοητικό πείραμα του σπηλαίου». Άτομα που ζουν όλη τους την ζωή αλυσοδεμένοι στον τοίχο μιας σπηλιάς. Οι άνθρωποι αυτοί κοιτούν τις σκιές που σχηματίζονται στον τοίχο από αντικείμενα που περνάν μπροστά από μια φωτιά και δίνουν ονόματα σε αυτές τις σκιές. Κάποια μέρα μερικοί κατάφεραν να σπάσουν τα δεσμά και ανακαλύπτουν την πραγματικότητα. Δεν ήταν αυτή που νόμιζαν. Υπήρχε ήλιος, φως, λουλούδια, κελάηδισμα πουλιών, χαρούμενες φωνές παιδιών. Στο δίλλημα αν πρέπει να επιστρέψουμε στο σπήλαιο να διηγηθούμε στους υπόλοιπους αλυσοδεμένους ότι υπάρχει καλύτερη ζωή ο Πλάτωνας απαντάει: Όσοι απελευθερώθηκαν είναι οι φιλόσοφοι και έχουν χρέος να επιστρέψουν πίσω και να διδάξουν και τους υπόλοιπους.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ, ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΜΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Όλοι μαζί να φέρουμε την αλλαγή στο δήμο Δρόπολης και Πωγωνίου. Αν αδιαφορήσουμε και αυτή την φορά θα είναι πλέον αργά και η κατάσταση  μη αναστρέψιμη.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια