Τρεις μέρες εθνικό πένθος, και την επόμενη τα γενέθλια του Μητσοτάκη

Οπωσδήποτε, είναι τραγική ειρωνεία να είναι μια χώρα σε εθνικό πένθος για τρεις ημέρες, και την επόμενη μέρα να είναι τα γενέθλια του πρωθυπουργού, ο οποίος κήρυξε τη χώρα σε εθνικό πένθος.

1, 2 και 3 Μαρτίου εθνικό πένθος, και στις 4 Μαρτίου τα γενέθλια του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πόσα κλείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 4 Μαρτίου;
Τα 55.

Είμαι βέβαιος πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκεφτόταν με τρόμο αυτές τις μέρες πως οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη θα μπορούσαν να είναι 55. Όσα και τα χρόνια του.
Μάλλον με ανακούφιση θα είδε ο Μητσοτάκης πως οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 57, για την ώρα. Και δυστυχώς, ο αριθμός θα αυξηθεί.

Είναι απίστευτη η χυδαιότητα και ο κυνισμός με την οποία αντιμετωπίζουν αυτή την τραγωδία ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Όχι ότι δεν τα έχουμε δει ξανά αυτά και από άλλες κυβερνήσεις.
Η προσπάθειά τους να διαχειριστούν επικοινωνιακά τους νεκρούς της τραγωδίας, έχοντας στο πλευρό τους τα ΜΜΕ των μαφιόζων ολιγαρχών και στρατιές από Αλήτες Ρουφιάνους Δημοσιογράφους, είναι εμετική.

Δεν θα μου κάνει εντύπωση, αν τις επόμενες μέρες ρίξουν τις ευθύνες για τους νεκρούς στο τρένο. Το τρένο ήταν παλιοχαρακτήρας.
Επίσης, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν πουν πως τα ελληνικά τρένα είναι πάρα πολύ ασφαλή, αν ταξιδεύεις από το πέμπτο βαγόνι και πίσω.
Και βέβαια, περιμένω τη στιγμή που κάποιο κυβερνητικό στέλεχος θα πει πως οι νεκροί πρέπει να αναλάβουν την ατομική τους ευθύνη.

Ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός εργαλειοποιώντας τους νεκρούς από μια άλλη τραγωδία -αυτή στο Μάτι- και, στο τέλος της θητείας του, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τραγωδία.

Karma is a bitch.

Την ώρα που ο Μητσοτάκης ήταν έτοιμος να γιορτάσει τα γενέθλιά του και να ανακοινώσει εκλογές -ανεβάζοντας χαζοχαρούμενα βιντεάκια στο Tik Tok-, του έσκασε στα μούτρα η πραγματικότητα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.
Στο επιτελικό κράτος της αριστείας και της ψηφιακής διακυβέρνησης, δεν δουλεύει ούτε το φανάρι για τα τρένα.

Ας μαζευτούμε όλοι στο Σύνταγμα στις 4 Μαρτίου το βράδυ, για να ευχηθούμε χρόνια πολλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Του το χρωστάμε.

Πρόσφερε πολύ γέλιο ο Μητσοτάκης τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ο Μητσοτάκης πρόσφερε γέλιο και ρωτούσε “Γιατί γελάτε, κύριοι;”.
Γιατί δεν γελάτε τώρα, κύριοι;
/pitsirikos.net

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια