Η κυβέρνηση κηρύσσει μόνιμο εθνικό πένθος

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση μόνιμου εθνικού πένθους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως οι καταστροφές και οι τραγωδίες στην Ελλάδα είναι μόνιμες, οπότε μόνιμο πρέπει να είναι και το εθνικό πένθος. Γιατί να διακόπτεται το εθνικό πένθος, αφού θα ξανάρθει σύντομα;
Η Ελλάδα θα είναι όλο τον χρόνο σε κατάσταση εθνικού πένθους, το οποίο θα διακόπτεται μόνο τα Χριστούγεννα, την Ανάσταση και στις δυο εθνικές εορτές, όπου θα γίνονται μεγάλα πάρτι και οι Έλληνες θα χορεύουν, θα πίνουν και θα διασκεδάζουν.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ακόμα να κλείσει τους Έλληνες στα σπίτια τους, γιατί μόνο εκεί είναι σχετικά ασφαλείς.
Καλά δεν ήμασταν δυο χρόνια κλεισμένοι στα σπίτια μας; Γιατί μας άφησαν να κυκλοφορούμε;

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα μέτρα για την πανδημία πρέπει να εφαρμόζονται μόνιμα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει πανδημία ή όχι.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η Ελλάδα είναι μια πολύ επικίνδυνη χώρα -για τους κατοίκους της, όχι για τους τουρίστες-, και δεν ξέρεις ποτέ από πού θα σου έρθει το κακό, οπότε, αν οι Έλληνες είναι μόνιμα κλεισμένοι στο σπίτι τους και βγαίνουν μόνο για να πάνε στη δουλειά και στο σούπερ μάρκετ, θα σωθούν πολλές ζωές και οι Έλληνες θα ζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα· βέβαια, μπορεί να κάνει κάνα φονικό σεισμό και να μας έρθει όλη η πολυκατοικία στο κεφάλι, οπότε είναι καλύτερα να μεταναστεύσουμε από τώρα, αλλά καλού κακού πάρτε κάνα φακό και καμιά σφυρίχτρα.

Εν τω μεταξύ, παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα να μείνει χωρίς δουλειά, αφού ήδη τον ζητούν για CEO έξι γνωστές πολυεθνικές -έχει πρόταση για δεξί μπακ και από την Μπαρτσελόνα-, αν και αυτός δεν θα προδώσει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και θα είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, όπου θα εκλεγεί με τα μπούνια, γιατί οι Έλληνες επιβραβεύουν πάντα τους υπεύθυνους πολιτικούς άνδρες που παραιτούνται μόνο και μόνο για να μπορέσουν να είναι ξανά υποψήφιοι.
Με την ευκαιρία, έχετε παρατηρήσει πως πεθαίνουν διάφοροι πολιτικοί -που εγώ τουλάχιστον τους περισσότερους από αυτούς δεν τους ξέρω μέχρι να πεθάνουν- και μετά όλοι γράφουν και λένε πόσο άξιοι και έντιμοι ήταν; Αφού ήταν τόσο άξιοι και έντιμοι όλοι αυτοί οι πολιτικοί, γιατί η χώρα χρεοκόπησε και είναι σε αυτό το μαύρο χάλι; Μάλλον εμείς θα φταίμε. Αφού αυτοί είναι άξιοι και έντιμοι.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το ότι σε μια χώρα που τα κόμματα εργαλειοποιούν συστηματικά τους νεκρούς για κομματικά και εκλογικά οφέλη -σεισμοί, πυρκαγιές στην Ηλεία, Marfin, Μάνδρα, Μάτι κλπ-, και μετράει διαρκώς το κάθε κόμμα πόσους νεκρούς είχε το άλλο κόμμα όταν κυβέρνησε, ξαφνικά οι πολιτικοί λένε “δεν είναι ώρα για πολιτικές ευθύνες, υπάρχουν νεκροί!“.
Αυτό το γράφουν και πολλοί πολίτες στα social media: “μην πολιτικολογείτε, υπάρχουν νεκροί!”.
Ε τότε, παιδιά, μην πολιτικολογείτε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, γιατί και εκεί υπάρχουν νεκροί κάθε μέρα. Περιμένετε να τελειώσει ο πόλεμος σε καμιά δεκαριά χρόνια, και μετά θα μας κάνετε μια ψύχραιμη πολιτική ανάλυση στο Twitter.

Μήπως έχετε προσέξει πως, από τότε που μπουκάραμε όλοι στα social media και γράφουμε με λύσσα τις αποψάρες μας, τρώμε τη μια ήττα μετά την άλλη και μας έχουν πάρει και τα σώβρακα;
Το ακόμα καλύτερο είναι ότι, ενώ μας έχουν πάρει τα σώβρακα, εμείς συνεχίζουμε να γράφουμε στα social media σαν να είμαστε θριαμβευτές.

Πάντως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και εκνευρισμού, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του, έβγαλε πόρισμα για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και μας ενημέρωσε πως οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.
Ε, αφού ήταν ανθρώπινο λάθος, δεν πειράζει που σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι. Αν είχε κάνει λάθος κάποιο ρομπότ, τότε να το συζητούσαμε.
Πώς ξέρει ο Μητσοτάκης ότι ήταν ανθρώπινο λάθος; Ε, αφού μας παρακολουθεί όλους, παρακολουθούσε και τον σταθμάρχη.

(Ζούμε στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, και στην Ελλάδα της αριστείας κυκλοφορούν τρένα χωρίς να υπάρχει σύστημα GPS. Λες και τα τρένα παίζουν κρυφτό.)

(Μην βλέπετε τηλεόραση. Οι ψυχολόγοι δεν φτάνουν για όλους.)

(Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός. Πριν από λίγο καιρό, ταξίδεψα με αυτή την αμαξοστοιχία για την Θεσσαλονίκη και μετά πίσω στην Αθήνα. Βέβαια, δεν ξεχνάω ποτέ εκείνον τον άνθρωπο που τον έβγαλαν ζωντανό από τα συντρίμμια της Ρικομέξ και πνίγηκε στο ναυάγιο του Σάμινα. Να προσέχετε. Αν και δεν θα την γλιτώσει κανείς μας. Godspeed.)

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια