Υπό την παρακολούθηση του ΟΑΣΕ οι αλβανικές εκλογές

Η Audrey Glover, επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ για την παρακολούθηση των τοπικών εκλογών της 14ης Μαΐου, έκανε αυτή την Παρασκευή τη δήλωση στα ΜΜΕ από τα Τίρανα.
Η Glover αποκάλυψε ότι ο ΟΑΣΕ θα έχει μια μακροπρόθεσμη ομάδα παρακολούθησης εκλογών στην Αλβανία, η οποία αποτελείται από 13 εμπειρογνώμονες που θα παραμείνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκλογική διαδικασία στην Αλβανία.

Υπογράμμισε επίσης ότι την ημέρα των εκλογών θα προσέλθουν βραχυπρόθεσμοι παρατηρητές, οι οποίοι θα παρακολουθούν την εκλογική διαδικασία κατά την ημέρα της ψηφοφορίας και κατά την καταμέτρηση και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

«Είμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε την εκλογική διαδικασία, θέλω να καταστήσω σαφές ότι είμαστε εδώ μόνο για να παρατηρήσουμε, όχι για να επηρεάσουμε την πρόοδο της διαδικασίας. Αναφέρουμε αυτό που παρατηρούμε.
Θα έχουμε μια βασική ομάδα 13 εμπειρογνωμόνων με έδρα τα Τίρανα, συμπεριλαμβανομένου ενός νομικού εμπειρογνώμονα, ενός εμπειρογνώμονα εκλογών, ενός πολιτικού εμπειρογνώμονα, 2 αναλυτών μέσων ενημέρωσης, 1 αναλυτή εθνικής μειονότητας και ενός συντονιστή για μακροπρόθεσμους παρατηρητές. Θα υπάρχει επίσης ένας ειδικός σε θέματα ανθρώπινων πόρων, ασφάλειας και οικονομικών, και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό από τη σημασία του, θα είναι ο αντικαταστάτης μου.
Σύντομα θα έχουμε 24 μακροπρόθεσμους παρατηρητές που θα είναι καλά ενημερωμένοι στα Τίρανα και θα διανεμηθούν σε όλη τη χώρα. Θα έχουμε επίσης βραχυπρόθεσμους εκλογικούς παρατηρητές πριν από την ημέρα των εκλογών, οι οποίοι θα ενημερωθούν στα Τίρανα και στη συνέχεια θα διανεμηθούν σε όλη τη χώρα όπου θα παρακολουθούν τα εκλογικά κέντρα, τα κέντρα καταμέτρησης και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων», είπε η Glover.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια