Καταστροφές εκλογικών κέντρων σε δήμους που διοικεί η αλβανική αντιπολίτευση (βίντεο)

Στην καταστροφή των εκλογικών υποδομών στις περιοχές που πρόσκεινται στην αλβανική αντιπολίτευση προχωρούν υποστηρικτές της, λίγο πριν από τις τοπικές εκλογές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουνίου.

Πολλοί υποστηρικτές της αντιπολίτευσης σε περιοχές όπως η Τροπόγια, η Σκόδρα, το Κουκες κ.λπ. εισέρχονται στις εγκαταστάσεις όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές προκαλώντας φθορές. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι και οι τοπικές αρχές σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες διοικούνται από δημάρχους της αντιπολίτευσης, προσπαθούν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή εκλογών μετά την απόφαση που εκδόθηκε πριν από περίπου 10 ημέρες από τον πρόεδρο της χώρας, για ακύρωσή τους.

Αντίστοιχες αντιδράσεις, χωρίς ακόμη να έχει δημιουργηθεί κάποιο βίαιο επεισόδιο, υπάρχουν και στον μειονοτικό δήμο Δρόπολης, όπου η δημοτική αρχή επιχειρεί να εμποδίσει την διεξαγωγή των εκλογών.



Η αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ καταδικάζει βίαιες επιθέσεις σε εκλογικά κέντρα 
Η αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ στα Τίρανα καταδίκασε τις πρόσφατες βίαιες επιθέσεις στους εκλογικούς φορείς που είναι επιφορτισμένοι με την οργάνωση των επερχόμενων τοπικών εκλογών της 30ής Ιουνίου στην Αλβανία. Επίσης, προτρέπει τους διοργανωτές της νέας αντικυβερνητικής διαδήλωσης της Παρασκευής να εξασφαλίσουν μια ειρηνική διαδήλωση.

Πρόεδρος της Αλβανίας,  Ίλιρ Μέτα, με σημερινή του επιστολή στον ΟΑΣΕ και το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενημέρωσε επίσημα ότι δεν θα διεξαχθούν εκλογές στην Αλβανία στις 30 Ιουνίου.
Σε επιστολή που απευθύνεται στους επικεφαλής αυτών των οργανώσεων, ο πρόεδρος Μέτα αναφέρει ότι έχει υπογράψει διάταγμα με τον οποίο ακυρώνει τις εκλογές, καλώντας παράλληλα αυτές τις οργανώσεις να μην αναγνωρίσουν τις εκλογές που διοργανώνει ο Ράμα και η κυβέρνησή του.

Σχόλια