«Μόνο μπροστά - Ποτέ ξανά πίσω»

Ο τίτλος του σημειώματος αυτού αναφέρεται στο προεκλογικό σύνθημα που λανσάρει ο Δήμαρχος Δρόπολης & Πωγωνίου, Δημήτρης Τόλης.
Σε αντίθεση ίσως με άλλους, εμένα το σύνθημα μου αρέσει. Μπορεί να είναι απλή μετάφραση του συνθήματος «Kurrë më mbrapa! Vetëm përpara!» που λανσάρει ο Έντι Ράμα, αλλά μου αρέσει. Άλλωστε και ο δήμαρχος μια απλή μετάφραση των οδηγιών της κυβέρνησης (κάποιοι κακεντρεχείς το λένε και καθεστώς) Ράμα είναι.

Κάποιος θα μπορούσε να πει πως είναι ένα σύνθημα που δεν ταιριάζει και τόσο σε έναν δήμαρχο που έχει διοικήσει ήδη 4 χρόνια και πιο πριν ήταν κομματικό στέλεχος μια κυβέρνησης που διοικεί 10 χρόνια και πάει για τουλάχιστον 12 χρόνια, αλλά αυτά, μάλλον, τα θεωρούν ψιλά γράμματα.
Το γιατί ένας δήμαρχος των τεσσάρων ετών και ένας πρωθυπουργός των 10 ετών θεωρούν πως είναι το μπροστά και όχι το πίσω, το μέλλον και όχι το παρελθόν, είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί από τους δημότες Δρόπολης & Πωγωνίου στις 14 Μάϊου.

Τα χρόνια διακυβέρνησης όμως, όπως και τα προβλήματα που έχουν αφήσει πίσω τους, είναι υπαρκτά.
Οι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου, τα γνωρίζουν πολύ καλά. Τα αντιμετώπισαν όμως και όσοι επισκέφθηκαν τα χωριά τους τις ημέρες του Πάσχα. Στο οδικό δίκτυο, στην ύδρευση, στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε άλλα μικρότερα ή και μεγαλύτερα προβλήματα. 

Υ.Γ. Αφού η Υπουργός και ο Δήμαρχος πιάσανε τα φτυάρια για τις φωτογραφίες, ας κλείσουν και καμιά λακκούβα στους δρόμους, που είναι σε άθλια κατάσταση, μετά από 10 χρόνια διακυβέρνησης Ράμα. Όχι τίποτα άλλο, για να μην θυμηθούμε τις (προ εξαετίας) υποσχέσεις της Υπουργού για το Δαχτυλίδι του Πωγωνίου.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια

  1. Γιατί στα αλβανικά οι πινακίδες με το σύνθημά σου ρε; σε αλβανούς απευθύνεσαι ή σε έλληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών