Απογραφή πληθυσμού - Ώρα μηδέν για τον Ελληνισμό στην Αλβανία

Γράφει ο Παναγιώτης Μπάρκας

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Η απογραφή του πληθυσμού συν τις άλλες συνιστώσες κάνει περισσότερη απτή την πλήρη αποσύνθεση της κοινότητάς μας, αποσύνθεση η οποία δυστυχώς γίνεται περισσότερο τραγική επειδή επιτρέπει την εξυπηρέτηση τρίτων, οποιοιδήποτε είναι αυτοί. Καταλύτης στη διαδικασία η σύγχρονη ταυτότητά μας. Επί του παρόντος, αμαχητί εγκαταλείπουμε την αναγκαιότητα επιβεβαίωσης μιας εθνικής ιστορικής αλήθειας, τις προσπάθειες και προσδοκίες ενός αιώνα, που με βεβαιότητα θα άλλαζε και τη συλλογική μας τύχη, ειδικά στις εξελίξεις που μεσολαβούν στην περιοχή..
Επιβεβαιώνουμε ότι λειτουργούμε με την συμπεριφορά του προβάτου που όταν ο λύκος το τραυματίζει και αναγκάζεται να το εγκαταλείψει το πρόβατο ακολουθεί τον θύτη του.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
Όντως, έγκυρη η ανησυχία για τις παρατυπίες στην απογραφή κυρίως στα ευαίσθητα σημεία που μας αφορούν.
Οι Έλληνες δεν δείχνουν την πρέπουσα αποφασιστικότητα ότι η απογραφή και η διεκδίκηση εκπλήρωσης των δικαιωμάτων τους στην εθνικότητα, τη γλώσσα και στο θρήσκευμα, αποτελούν πρωτίστως προσωπικό εθνικό χρέος. Απεναντίας θεωρούν ότι αυτό εξυπηρετεί την επικράτηση μιας συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας (όπως και εκείνη επιδιώκει να καρπωθεί το όποιο θετικό αποτέλεσμα), ή, επικαλούμενοι την χοτζική νοοτροπία (δόσμα της ψυχής σώσμα του χεριού), θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα βλάψει τις δυνατότητες επιβίωσης στην Αλβανία.!

Οι αμυδρές και εκ΄ των υστέρων αντιδράσεις των πολιτικών εκπροσώπων του Έλληνα της Αλβανίας επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά την γνωστή και εθνικά καταστροφική ταχτική. Όντας ανίκανοι να ανταπεξέλθουν των εθνικών προκλήσεων, περιμένουν τους άλλους να κάνουν «λάθος», για να αποχτήσουν στη συνέχεια το δικαίωμα να φωνάζουν, να ασκούν κριτική, να έχουν να λένε. Ή το πράττουν για να ετοιμάσουν το έδαφος για «ηρωική» έξοδο, ή ακόμα το χειρότερο, για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα κύκλων δικών μας από τις δύο πλευρές των συνόρων, που επιχειρούν να συνδέσουν το σημαντικό αυτό εθνικό θέμα στο άροτρο των συμφερόντων τους. Να επιτρέψουν την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων του Ελληνισμού στην Αλβανία (προκαλώντας μέχρι μάλιστα και προβοκάτσιες) ώστε στη συνέχεια να τα επικαλεστούν, μέχρι παροξυσμό της επίσημης Αθήνας στις σχέσεις με τα Τίρανα, για να δικαιολογήσουν τα δικά τους αδικαιολόγητα.
Λησμονούν ότι οι αλβανικές παρατυπίες συνάδουν στην επίτευξη του δικού τους γνωστού στόχου, -όσο λιγότεροι Έλληνες. Εμείς οι Έλληνες συμμεριζόμαστε τη θέση του θύματος για να γίνουμε ο θύτης της ιστορίας μας και των εθνικών μας συμφερόντων.

Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να μη παρατηρηθεί ότι οι παρατυπίες στην εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών απογραφής, από τους απογραφείς τροφοδοτούνται (μέχρι το σημείο που να θεωρούνται πατριωτική συμπεριφορά) από ένα πραγματικό εθνικιστικό πογκρόμ σε βάρος μας (εκδηλώνεται και με όρους πατερναλισμού) που αποσκοπεί στον εκφοβισμό μας, στην περιθωριοποίηση, στον κατακερματισμό, την αδιαφορία και την υποχώρησή μας!

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ…. ΚΑΙ ΤΟ «ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ»
Προστίθενται εδώ κάποια ουσιώδεις ερωτήματα. Πώς εξηγείται που δεν προηγήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ελλήνων για την απογραφή;! Πώς γίνεται που δεν λήφθηκαν μέτρα κινητοποίησης και εγρήγορσης;! Πώς γίνεται που και αυτή τη φορά δεν καταβλήθηκαν προκαταρκτικά, (κατά την προετοιμασία της διαδικασίας απογραφής) προτάσεις και προσπάθειες για την αποφυγή των σημερινών παρατυπιών;! Παρατηρείται ότι εκεί που υπάρχει αντίσταση των δικών μας ώστε οι απογραφείς να σεβαστούν τα ευαίσθητα σημεία, γλώσσας, εθνικότητας και θρησκεύματος, οι παραβάτες απογραφείς κάνουν πίσω. Τότε γιατί οι Έλληνες, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, δεν υπερασπίζονται μόνοι τους τα δίκαιά τους;! (Γιατί δεν έχουν κίνητρο, εφόσον και η ελληνική εθνικότητα, είτε ως μητρική γλώσσα, είτε ως θρήσκευμα, έχουν μετατραπεί σε ανταλλάξιμα για την επιβίωση προϊόντα!!)

Το περίεργο είναι ότι την όλη αυτή εκστρατεία οι δικοί μας μηχανισμοί δεν επιδίωξαν να μετέτρεψαν την δημιουργηθείσα κατάστασης τουλάχιστον, σε «εποικοδομητικό μίσος». Που σημαίνει ένωση, σύμπνοια, κινητοποίηση και εγρήγορση προς επίτευξη του δικού μας στόχου με κίνητρο την απάντηση στις προκλήσεις και το εθνικιστικό πογκρόμ. Το ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι οι δικοί μας παράγοντες και υπεύθυνοι για το θέμα, αδιαφορούν και δε θέλουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις στα αλβανικά ΜΜΕ. Γιατί;!!
Με ρωτάνε πολλοί ποιος είναι ο στόχος μας, αλλά εγώ δεν έχω απάντηση γιατί οι υπεύθυνοι δεν έχουν ορίσει. Με ρωτούν επίσης, πόσοι είμαστε και εγώ επικαλούμαι τα αλβανικά στοιχεία για να δηλώσω ότι από τα 100 χωριά και μόνο προκύπτουν τουλάχιστον 120 χιλιάδες Έλληνες, ενώ οι Έλληνες εκτός αυτών υπολογίζονται 1.5 φορές περισσότεροι!!

ΣΑΝ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;!

Οι δικοί μας μηχανισμοί θα έπρεπε να είχαν προσφύγει στην ΑΜΑ, δλδ στο Αλβανικό Εθνικό Συμβούλιο των ΜΜΕ, με καταγγελίες για καλλιέργεια εθνικού μίσους εναντίον μας. Το ίδιο έπρεπε να είχε γίνει και προς το συνήγορο του πολίτη και τους Διεθνείς Οργανισμούς. Προσφυγή θα έπρεπε να είχε γίνει στη Βουλή και τις υπόλοιπες αρμόδιες κρατικές δομές. Προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ωμή παραβίαση του Αλβανικού Συντάγματος. Θα έπρεπε η εθνικοί μας μηχανισμοί από καιρό να είχαν καλλιεργήσει πνεύμα συσπείρωσης και αφύπνισης μεταξύ των Ελλήνων για να ερχόταν από το εξωτερικό στην απογραφή και το σημαντικότερο να διεκδικήσουν την σωστή απογραφή και στα ευαίσθητα σημεία. Θα έπρεπε οι εργάζονταν ώστε οι Ελληνόβλαχοι να δήλωναν Έλληνες και όχι Βλάχοι» που εξυπηρετεί ρουμανικά συμφέροντα. Θα έπρεπε να διεκδικούσαν χειροπιαστή διαφάνεια. Θα έπρεπε η Ελλάδα να ήταν παρόν στην όλη προσπάθεια και όχι να εκδήλωνε την τάση ταύτισης με την πραγματικότητα, ή που συμμερίζονται όσους εξυπηρετούν την οδό του θύματος ως ηρωική έξοδο. Δυστυχώς, όμως ! Απ΄όλα αυτά τίποτε!

15 Οκτωβρίου 2023
facebook.com/panibar2011

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια