Εγκληματικές ενεργειακές πολιτικές οδηγούν τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση

Καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου, ο Στέλιος Χρυσοστομίδης, δημοσιογράφος, ειδικός σε θέματα οικονομίας, ο οποίος επί 17 χρόνια συνεργάστηκε με τους τραπεζικούς οργανισμούς, την ελβετική UBS και τη Merrill Lynch.


Οι σημαντικότερες επισημάνσεις έχουν ως εξής: 
- Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 3,5%. Μέσα στο 2023, δηλαδή, σημειώθηκε ένα άλμα. Για την δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει ο κόσμος είναι πρωτόγνωρο. Η Ρωσία επέδειξε αντοχή και στην οικονομία της και κατ' επέκταση στην στρατιωτική μηχανή της. - Υπάρχει πράγματι ένας μικρός πληθωρισμός στη Ρωσία. Εάν όμως συγκριθεί με αυτόν στην Ευρώπη είναι ένα προς δέκα. Κάτι που βιώνει και η Ελλάδα, εξαιτίας των τραγικά εγκληματικών ενεργειακών πολιτικών, που έχουν οδηγήσει τη χώρα και τον λαό σε εξαθλίωση.
- Η ΕΕ ακολουθεί αυτοκτονική ενεργειακή πολιτική. Το LNG το αγοράζει 600% ακριβότερο απ' ότι δύο χρόνια πριν. Και το πιο ενδιαφέρον; Ένα πολύ μεγάλο μέρος του εισάγεται από τη Ρωσία.
- Το Βερολίνο έχει αποκλειστεί από τα τρακτέρ των Γερμανών αγροτών, αλλά στην Ελλάδα τα ΜΜΕ δεν «παίζουν» τίποτα.
- Από προτεκτοράτο, η Ελλάδα πάει φουλ για ... χαλιφάτο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να φέρνουν καραβιές φτηνών εργατικών χεριών από την Αφρική, την Ασία, κ.λ.π., και αδιαφορούν για το τι θα απογίνουν οι Έλληνες, οι οποίοι διστάζουν ακόμα και να ανοίξουν τη θέρμανση.
- Παραλογισμός: Οι ΗΠΑ άρχισαν να ξανά εισάγουν ρωσικό πετρέλαιο, μετά από ένα εξάμηνο διακοπής των εισαγωγών, αλλά και ουράνιο. Κι' αυτό ενώ έχουν επιβάλλει κυρώσεις και έχουν επιβάλλει και στην ΕΕ να στηρίξει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Συνειδητοποιούν την αναποτελεσματικότητα των κυρώσεων, αλλά το μάρμαρο ήδη το πληρώνουν οι λαοί της Ευρώπης. - Αμφισβητείται το δολάριο, και κατά συνέπεια, η παντοκρατορία των ΗΠΑ. Ανέκαθεν, οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούσαν ότι η κατάργηση του δολαρίου ως αποθεματικό νόμισμα, θα προκαλέσει σοβαρότατες αναταραχές. Άραγε, μήπως δεν είναι τυχαία όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο;
- Πλησιάζουμε τα 500 τρις. το δημόσιο χρέος σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Το μεγαλύτερο μέρος το έχουν χώρες της Δύσης. Η αποπληρωμή του είναι ανέφικτη. Υπάρχει φόβος, λοιπόν, ότι επιχειρείται να γίνει ένα restart με άλλον τρόπο (!).
- Αυτή τη φορά, με τρεις πυρηνικές υπερδυνάμεις στην ομάδα BRICS, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά όσο με τον Σαντάμ, ή με άλλους, που στήνανε ένα πραξικόπημα και ξεμπέρδευαν. Οι BRICS συμπυκνώνουν την παγκόσμια πληθυσμιακή πλειοψηφία, αλλά και τους οικονομικούς «τζίρους» -πλέον η Δύση έχει μόνο το 30%, ενώ το υπόλοιπο 70% το' χει η Ανατολή.
- Από 1-1-2024 η Ρωσία και το Ιράν προχώρησαν σε πληρωμές στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις εκτός του συστήματος συναλλαγών SWIFT. Θεωρείται ως ένα πρώτο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος της εξόδου του «παγκόσμιου Νότου» από τα αμερικανοκεντρικά συστήματα συναλλαγών, τα οποία οι ΗΠΑ συχνά χρησιμοποιούν και ως μοχλό εκβιασμών.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια