Επιστολή ενός διεθνούς φήμης καθηγητή για το λεύκωμα «Οι παραδοσιακές φορεσιές της Δρόπολης και Πωγωνίου»

Γράφει ο Παναγιώτης Μπάρκας

Αναρτώ σήμερα συγχαρητήρια επιστολή του «Αίγυπτιώτη Έλλην» καθηγητή Γεώργιου Μακρίδη, με διαμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο με αφορμή το Λεύκωμά μας, για τις Παραδοσιακές Φορεσιές της Δρόπολης και του Πωγωνίου.
Η επιστολή γράφτηκε λίγο πριν ο καθηγητής χάσει την μάχη με την ανίατη ασθένεια. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν έπαψε να γράφει και να εκδίδει έργα για τον ελληνικό πολιτισμό και ειδικά για τον πολιτισμό και τα γράμματα της Βορείου Ηπείρου.

Μας γράφει ότι τον συγκίνησε η έκδοση του λευκώματος το οποίο χαρακτηρίζει Παγκοσμίου Ακτινοβολίας έργο και σταθμό για το Ελληνικό Γένος και την ταυτότητα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
Τα λόγια του, μας συγκίνησαν περισσότερο εμάς, όχι τόσο για την υψηλή εκτίμηση, αλλά και για κάτι άλλο. Διότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί πέφτουν στο κενό της σκληρής και παγερής αδιαφορίας του δικού μας κοινού και αρχών…..!

Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή μας! Να είναι ελαφρύ το χώμα του και να μας φωτίζει από ψηλά. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αξιοσέβαστη σύζυγό του Katherine Jenkins-Clarke, στην οποία εμπέδωσε με πάθος την αγάπη για τον δικό μας πολιτισμό και θα έχει πάντα τη δική μας συμπαράσταση και βοήθεια στο έργο της.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Άξιότιμε Κύριε Καθηγητά,
Καλημέρα σας από το Ηνωμέμο Βασίλειο.

Μόλις έλαβα την ηλεκτρονική σας διεύθυνση από τον Αξιότιμο Κύριο και Φιλάδελφον Ζαφειράτην Κωνσταντίνο, σπεύδω να σας Ευχαριστήσω για την παραλαβήν του Λευκώματος '' ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΔΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ''.

Με γέμισε Υπερηφάνεια και Εθνική Συγκίνηση το Εθνικής και Παγκοσμίου Ακτινοβολίας Πὀνημα, καθότι αποτελει Σταθμον γιά το Ελληνικόν Γενος και Ταυτότητα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου μας, ενάντια εις οιανδήποτε κακοβουλίαν, που πλέον αποτελεί μαστιγα τόσον διεθνώς όσον και εντός των Τειχών μας, καθότι τα κάστρα πίπτουν εκ των έσω.

Ως Αίγυπτιώτης Έλλην, ανατραφείς είς μίαν Οίκογένειαν Διδασκάλων καί ακολουθώντας με Σεβασμόν τα αυτά Βήματα τών δικών μου, αντιλαμβάνομαι πλήρως τήν ευαισθησίαν σας καί το Έργον σας. Κατά την διάρκεια του Διδασκαλικού μου βίου επί πεντηκονταετίαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, διδάσκων την Μαθηματικήν Φιλοσοφίαν και ειδικότερα την αποκρυπτογράφηση της Ελληνικής Φιλοσοφίας μας, προσπάθησα και προσπαθώ να μεταβιβάσω την ταπεινή μου γνώση που απέκτησα ως μαθητευόμενος παραγιός της Μούσας μου, γνωρίζοντας οτι φεύγοντας για το Επόμενο Επίπεδο, θα παραμείνω πάντα παραγιός της.

Με λυπεί βαθύτατα, ότι οι Αιώνιοι Πυλώνες μας, των Αξιών, της Εθνικής μας Συνείδησης, Θρησκείας και Παραδόσεων, βάλλονται καθημερινώς και ισοπεδώνονται από το Ελληνικόν Κράτος και οι Νεοέλληνες πλέον σύρονται από τα κύματα της βαθείας Ποσειδώνιας Θάλασσας στο έρεβος της αμάθειας και της εσωτερικής συνειδησιακής Γενοκτονίας μας.

Το Έργο σας είναι Υψίστης Σημασίας μαζί με το επίπονο Έργο του Κυρίου Ζαφειρατη και Υποκλίνομαι με Σεβασμόν.

Το Λεύκωμα, μελετάται καθημερινώς και επισταμένως από εμέ και την Σύζυγον μου, Katherine Jenkins-Clarke, πού είναι Διδάκτωρ της Μεσαιωνικής Μουσικής, Βρετανικής Λογοτεχνίας και Mezzo Soprano. Καταλαβαίνει την Ελληνική και Τρέφει Αγάπη για τον Ελληνικό Πολιτισμό, καθ' ότι Εβαπτίσθη Χριστιανή Ορθόδοξη προ του Γάμου μας. Τώρα, με αρχεία μουσικά της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και ειδικά της Βορείου Ηπείρου μας, που είχε την Ευγενή Καλοσύνη να μας διαβιβάσει ο Κύριος Ζαφειράτης, μελετάει και άρχισε να συγγράφει μελέτη με την ταπεινή βοηθειά μου στο Μαθηματικό σκέλος της Μουσικής.

Ζητώ Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμά μου, αλλά για μένα είναι Όαση και Πνευματικό Νέκταρ και Τιμή, η συνομιλία μου με έναν Πνευματικό Άνθρωπο και Συνάδελφον της Εμβελείας σας στην σημερινή Πνευματική έρημο.

Παρακαλώ να μην φείδεσθε, εάν μπορώ ταπεινώς να βοηθήσω και εγώ κάπου στην οποιαδήποτε Πνευματική σας Εκστρατεία για την Πατρίδα μας και τα Παιδιά μας.

Διαβάστε ακόμη

👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια