Άρχισαν τα μαγειρέματα στην απογραφή..

Το Σεπτέμβριο μήνα του παρελθόντος έτους 2023 η αντιπροσωπεία της Ομόνοιας ζήτησε συνάντηση με τη Διευθύντρια της Αλβανικής Στατιστικής υπηρεσίας (INSTAT) για να ενημερωθεί και να παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις ενόψει της Γενικής Απογραφής του Πληθυσμού και των Κατοικιών που θα διενεργούνταν ένα μήνα αργότερα. Έχοντας την οδυνηρή εμπειρία των προηγούμενων απογραφών, καταθέσαμε τις δικές μας προτάσεις που είχαν να κάνουν με τη διαφάνεια, τη διαχείριση και τον έλεγχο της Απογραφής. Οι προτάσεις μας ήταν πια γνωστές και είχαν να κάνουν με την άμεση συμμετοχή των εκπροσώπων μας στις επιτροπές καθ’ όλη τη διάρκεια και σ’ όλη την πυραμίδα διενέργειάς τους, από τις τοπικές επιτροπής και στην Κεντρική Επιτροπή συλλογής κι επεξεργασίας των στοιχείων της Απογραφής.

Περιττό να πούμε ότι δεν τύχαμε καμιάς ανταπόκρισης, πέρα από τις διαβεβαιώσεις και τους όρκους της Διευθύντριας του INSTAT ότι το σύστημα παρέχει εγγύηση και ό, τι δεν πρέπει να έχουμε καμιά αμφιβολία ό, τι μπορεί να βάλει κανείς χέρι στα τάμπλετ και στα σούρτα φέρτα. Ξέρομε τι έγινε. Προσωπικά αντιμετώπισα την άρνηση αναγραφής της εθνικότητας και του θρησκεύματος και το έχω καταγγείλει, όπως όλοι ξέρουμε.

Θα αναφέρω όμως αυτό που είπα εκείνη την ημέρα στη συνάντηση εκείνη. Απευθυνόμενος στην επικεφαλής της Αλβανικής Στατιστικής Υπηρεσίας της είπα: «Θα κάνετε και θα ράψετε μια Απογραφή στα μέτρα σας! Απεύχομαι να μην σας χακάρουν οι ιρανοί χάκερς!». Βέβαια, από την απέναντι πλευρά έλαβα ένα μουδιασμένο χαμόγελο.

Κι όμως επαληθεύτηκα.

Αφού έδωσαν και μια παράταση και δεν έβγαλαν τα στοιχεία που ήθελαν εντός Δεκεμβρίου, όπως ο νόμος ορίζει, … «ανέλαβαν δράση οι ιρανοί χάκερς» και χάκαραν τα πάντα στην ιστοσελίδα του INSTAT. Έβαλαν τα χέρια οι ίδοι κι άρχισαν τα μαγειρέματα Ένα παραμύθι που μας το λένε συχνά, όταν βάζουν χέρι οι ίδιοι στα στοιχεία. Αλβανικό κολοκυθομπούρεκο θα ξεφουρνίσουν, όπως θα έλεγε και η Κατέρω από τη Γέρμα!!!

Μιχάλης Νατσιος
Μέλος του Προεδρείου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια