Μήνυμα ευρωβουλευτών του ΕΛΚ: Είναι καιρός ο Έντι Ράμα να σεβαστεί το κράτος δικαίου

Την 79η ημέρα της συγκέντρωσης πολιτών υπέρ του αρχηγού της αλβανικής αντιπολίτευσης, Σαλί Μπερίσα, διαβάστηκαν μηνύματα βουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του βουλευτή της Forza Italia, Φραντσέσκο Σιμουντίνι, αλλά και του Γενικού Γραμματέα του φόρουμ γυναικών του ΕΛΚ.

«Είναι καιρός ο Έντι Ράμα να σεβαστεί το κράτος δικαίου, είναι σημαντικό η οικογένεια του ΕΛΚ να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην Αλβανία: για δίκαιη δίκη στην περίπτωση του Φρέντι Μπελέρη, καθώς και σεβασμό προς τις μειονότητες. Αυτό το ψήφισμα δεν είναι για ένα διμερές θέμα, αλλά ένα θέμα που επηρεάζει άμεσα τις ευρωπαϊκές αξίες», είπε ο βουλευτής της Forza Italia.

Εν τω μεταξύ, η Γενική Γραμματέας του φόρουμ γυναικών του ΕΛΚ είπε ότι εκτιμά και υποστηρίζει θερμά το ψήφισμα καθώς η υπόθεση Μπελέρη είναι μια πολύ κραυγαλέα υπόθεση που δείχνει τι συμβαίνει στην Αλβανία. " Το κράτος δικαίου δεν λειτουργεί, υπάρχουν προβλήματα με την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών, τα δικαιώματα των πολιτών παραβιάζονται, υπάρχει μεγάλη έκταση διαφθοράς", σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια