Πέτρος Μπελέρης: «Εθνικό θέμα η υποψηφιότητα του πατέρα μου, να μην κάνει πίσω η ΝΔ»

Με την κυβέρνηση να έχει δεύτερες και τρίτες σκέψεις για το σενάριο υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο γιος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμμάρας, Πέτρος έκανε μία δραματική παρέμβαση, δίνοντας νέα διάσταση στο θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.
«Η υποψηφιότητα του πατέρα του θα είναι μια εθνική υποψηφιότητα και μια λύση win win η οποία σε βάθος χρόνου θα λύσει το θέμα της φυλάκισης του δημάρχου Χειμάρρας» υποστήριξε (στα παραπολιτικών 90,1- μπρα ντε φέρ), καλώντας την ΝΔ να μην κάνει πίσω στο θέμα αυτό.

«Θα βγούμε κερδισμένοι έχοντας πετύχει τα αυτονόητα να ακούγεται η φωνή μας και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του τόπου μας. Τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο είναι όλα πολύ θετικά, όλοι μας σφίγγουν το χέρι και όλοι περιμένουν αυτή την υποψηφιότητα. Είναι ντε φάκτο εθνική υποψηφιότητα η υποψηφιότητά του πατέρα μου θα είναι ένα ιστορικό γεγονός, πρώτη φορά ένας Χειμαρριώτης και ένας Βορειοηπειρώτης να εκλεγεί ευρωβουλευτής και να εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Ευρώπη» σημείωσε.

Ελληνική υποχώρηση τυχόν μη υποψηφιότητα
Ο Πέτρος Μπελέρης ανέφερε ότι αν τελικά ο πατέρας του δεν είναι υποψήφιος αυτό μπορεί να ερμηνευθεί από την Αλβανική πλευρά και ως υποχώρηση της Ελλάδος ενώ πρόσθεσε ότι υποψηφιότητα Μπελέρη δεν θα επιδεινώσει περισσότερο απ’ ότι είναι τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η συζήτηση για την υποψηφιότητα που γίνεται τον τελευταίο μήνα έχει αντίκτυπο και στον αγώνα του πατέρα μου. Είτε υπέρ είτε κατά ανάλογα το τι θα γίνει. Αν τελικά δεν κατέβει ο πατέρας μου είναι πολύ πιθανόν να εκληφθεί ως αδυναμία και τελικά να πανηγυρίζουν οι σκευωροί κι αυτοί που έχουν επιχειρήσει να κάνουν αυτή την μεγάλη πρόκληση κατά του ελληνικού έθνους. Οι σχέσεις μας με την Αλβανία είναι ήδη διαταραγμένες χωρίς να το έχουμε επιλέξει εμείς. Διαταράχθηκαν επειδή κερδίσαμε τον Δήμο Χειμάρρας, επειδή ο κ. Ράμμα δεν δέχεται την ήττα του και θέλει να έχει τον εκλεκτό του για τα δικά του συμφέροντα. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που έχει συμβεί, να συλληφθεί παράνομα ένας δήμαρχος και να κρατείται στη φυλακή 11 μήνες. Να μην του επιτρέπεται να ορκιστεί να παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας και η δίκαιη δίκη όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα».
Ο Πέτρος Μπελέρης αποκάλυψε ακόμη ότι κι άλλα ελληνικά κόμματα έχουν κάνει πρόταση στον Φρέντι Μπελέρη να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. «Όλο αυτό το διάστημα για τον πατέρα μου έχουν γίνει προτάσεις από περισσότερα από τέσσερα διαφορετικά κόμματα να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής. Αυτό που σκέφτηκε ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του είναι μια φοβερή κίνηση είναι μία κίνηση ματ», είπε.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια