Εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ ο Μπελέρης

Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντης Μπελέρης. Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν τον Μπελέρη να είναι μέσα στους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές, εντέλει κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.
Τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν ζυμώσεις σχετικά με την υποψηφιότητά του στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ζυγίστηκαν τα υπέρ και τα κατά.

Χθες υπήρξαν άλλες πληροφορίες γύρω από πιθανή υποψηφιότητά του γιου του Φρέντη Μπελέρη Πέτρου.
Όπως μεταφέρεται, ο Πέτρος Μπελέρης είχε συνομιλήσει και με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του κόμματος την περασμένη Παρασκευή όπου είχε αναφέρει πως είμαστε στη διάθεσή της Νέας Δημοκρατίας εφόσον εκείνη αποφάσισε την συμμετοχή του πατέρα του στο ευρωψηφοδέλτιο.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν ενστάσεις από το υπουργείο Εξωτερικών για την υποψηφιότητα Μπελέρη τόσο από τον Γεραπετρίτη όσο και από την υφυπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Οι ενστάσεις αυτές συνδέονται τόσο με τις ευρωπαϊκές συνέπειες που μπορούσε να είχε μια τέτοια υποψηφιότητα όσο και με την όξυνση των σχέσεων μας με την Αλβανία καθώς το υπουργείο Εξωτερικών θα ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιημένο εάν προχωρούσε το θέμα του δικαστηρίου της Χάγης προκειμένου να υπάρξει ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια