Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία ο Φρέντης Μπελέρης;

Στο γαλάζιο στρατόπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να συμπεριλάβει τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την εκλογή του και στη συνέχεια καταδικάστηκε και εκτίει ποινή φυλάκισης στις αλβανικές φυλακές, στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, έχουν γίνει παρασκηνιακές διεργασίες για να ενταχθεί ο Φ. Μπελέρης στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές

Όσοι υποστηρίζουν την πρόταση να περιληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο εκτιμούν ότι πέρα από τον προφανή συμβολισμό και την ενίσχυση του προφυλακισμένου δημάρχου, μια τέτοια πολιτική κίνηση θα βοηθούσε και στην αποτροπή διαρροών προς τα πιο δεξιά κόμματα.
Πάντως, υπάρχουν και ισχυρές αντιρρήσεις. Όσοι εκφράζουν την διαφωνία τους, δηλώνουν ότι μια τέτοια κίνηση θα περιόριζε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε διμερές μεταξύ Αθήνας - Τιράνων.

Όπως σημειώθηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN το τι θα γίνει με την υποψηφιότητα Μπελέρη στις Ευρωεκλογές θα ξεκαθαρίσει την Τρίτη, οπότε το αλβανικό δικαστήριο θα αποφασίσει για τους όρους κράτησής του.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη είπε ότι «θέλουμε να δούμε τι θα γίνει με τον δήμο της Χειμάρρας» τονίζοντας ότι ο στόχος είναι «να βγάλουμε μία ώρα νωρίτερα τον δήμαρχο Χειμάρρας έξω από τη φυλακή».

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια