Ημερίδα της Ένωσης Χειμαρριωτών Αθήνας για το περιουσιακό

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για το περιουσιακό που φέρνει προς ψήφιση η αλβανική κυβέρνηση, η Ένωση Χειμαρριωτών «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ» σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει, με θέμα:

Η νομοθεσία σχετικά με την ακίνητη περιουσία και η επιβίωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Χιμάρα.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, ώρα 06.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Κλεισθένους 15 Αθήνα, 7ος όροφος)

Ομιλητές - Εισηγητές:

  • Ντουμάνι Μπλέντι, Δικηγόρος Τιράνων: Ανάλυση των άρθρων του κυβερνητικού νομοσχεδίου και των επιπτώσεων αυτών στην εξέλιξη του περιουσιακού ζητήματος. (ομιλία στα Αλβανικά με ταυτόχρονη μετάφραση)
  • Διονύσης Φρέντης Μπελέρης, Πρόεδρος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας: Η υλοποίηση σχεδίου de facto απαλλοτρίωσης των περιουσιών στην Χιμάρα και οι επιπτώσεις του στην εθνική αλλοίωση της πληθυσμιακής σύστασης της περιοχής.
  • Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας (Νέα Δημοκρατία): Η εναρμόνιση της Αλβανίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο ως προϋπόθεση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. και οι υποχρεώσεις της προς την ΕΕΜ.
  • Μπάρκας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Πρεβέζης, (ΣΥΡΙΖΑ): Η θέση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην εξέλιξη των ελληνοαλβανικών σχέσεων

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Παναγιώτης Σαββίδης και θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Βασίλης Κάγιος.

Σχόλια