Πόσο εύκολο είναι να εκβιάσεις έναν κλέφτη αρχηγό!

Στο σκάνδαλο που ξέσπασε στον δήμο Τιράνων, όπου κατέληξαν με χειροπέδες οι σημαντικότεροι διευθυντές του με εντολή του ΣΠΑΚ, αναφέρθηκε χθες ο δήμαρχος Erion Veliaj.
Ο Veliaj υπερασπίστηκε τη δουλειά των διευθυντών, αλλά αποστασιοποιήθηκε κατηγορηματικά από τις υποθέσεις τους, χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα του Έντι Ράμα, ότι δεν ευθύνεται για τα «έργα» που μπορεί να έκαναν πίσω από την πλάτη του.

Όμως αυτή η δήλωση του Veliaj, σύμφωνα με τον αναλυτή Andi Bushati, είναι ένας ξεκάθαρος εκβιασμός κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.
«Τι εύκολο είναι να εκβιάσεις έναν αρχηγό κλέφτη. Το δελφίνι του μόλις το δοκίμασε. Μακάρι αυτός να είναι ο τελευταίος που θα τον σύρει σε αυτή την τρύπα», γράφει ο Bushati.

Χθες ο Ράμα, μέσω μακροσκελούς ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα, αντέδρασε για πρώτη φορά στις συλλήψεις του ΣΠΑΚ εναντίον στελεχών και πρώην στελεχών του δήμου Τιράνων, υποστηρίζοντας πλήρως τη θέση του δημάρχου Erion Veliaj.
Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος είπε ότι η αντιπολίτευση ρίχνει λάσπη και συκοφαντίες για αυτό το θέμα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, Gazment Bardhi, έδειξε τα παρασκήνια των δηλώσεων του Έντι Ράμα που υποστήριξε τη θέση του δημάρχου των Τιράνων Erion Veliaj για το σκάνδαλο της εταιρείας 5D.
Ο Bardhi λέει ότι ο Έντι Ράμα υποστήριξε τον Erion Veliaj ακόμη περισσότερο από ό, τι υποστήριξε τον βιολογικό αδερφό του Olsi Rama, γιατί ξέρει ότι ο Erion Veliaj έχει τη μοίρα της εξουσίας στα χέρια του.

«Ο εκβιασμός του Erion Veliaj κατά του Έντι Ράμα πέτυχε! Είναι δύο στενοί συνεργάτες, όπου η μοίρα του ενός καθορίζει την τύχη του άλλου. Γι' αυτό σήμερα ο Έντι Ράμα υποστήριξε τον Erion Veliaj ακόμη περισσότερο από ό,τι υποστήριξε τον βιολογικό του αδερφό Olsi Rama, γιατί ξέρει ότι ο Erion Veliaj  έχει τη μοίρα της εξουσίας στα χέρια του.
Αφού το Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς διέταξε τον ΣΠΑΚ να ερευνήσει και τον Erion Veliaj , ο Έντι Ράμα επέλεξε αυτή τη φορά να επιτεθεί στην αντιπολίτευση. Ούτε κουβέντα για την ουσία του θέματος, ούτε εξήγηση για το πώς η κλοπή τουλάχιστον 22 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου Τιράνων.
Οποιοσδήποτε μη εκβιαζόμενος Πρωθυπουργός θα είχε υποστηρίξει το Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς που θέλει να ερευνήσει τον Erion Veliaj. Αυτός όμως δεν μπορεί να είναι ο Έντι Ράμα, ο οποίος, όπως και ο Erion Veliaj , δεν ξέρει τι κάνει ο αδερφός του, ούτε τι κάνει ο αναπληρωτής του στην Κυβέρνηση, ούτε τι κάνουν οι διεφθαρμένοι υπουργοί του», έγραψε ο Bardhi.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια