Αλβανία: Δηλητηρίαση από πόσιμο νερό - 50 άτομα στο νοσοκομείο

Περίπου 50 άτομα εμφανίστηκαν σήμερα στο νοσοκομείο της Μπουλκίζα για να λάβουν ιατρική βοήθεια αφού εμφάνισαν σημάδια δηλητηρίασης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εικάζεται ότι δηλητηριάστηκαν από πόσιμο νερό. Υπάρχει υποψία ότι τα λύματα έχουν αναμειχθεί με πόσιμο νερό. Στη Νέα Πόλη στην Μπουλκίζα γίνονται εργασίες στο δίκτυο αποχέτευσης.

Οι ειδικοί θα προχωρήσουν στη διεξαγωγή αναλύσεων νερού. Ωστόσο, δεν πρόκειται για περιπτώσεις γειτονιάς ή χωριού, αλλά είναι διάσπαρτα.
Με τη λήψη της ειδοποίησης συγκροτήθηκε ανακριτική ομάδα και υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας έχουν ξεκινήσει έρευνες για τη διαλεύκανση των συνθηκών και την εξακρίβωση της αιτίας της δηλητηρίασης, ενημερώνει σήμερα η αστυνομία της Ντίμπρας.

Θυμίζουμε ότι πριν από ένα χρόνο δεκάδες κάτοικοι της διοικητικής ενότητας Gjoricë στην Bulqiza αναζήτησαν ιατρική βοήθεια, ως αποτέλεσμα δηλητηρίασης από πόσιμο νερό.
Τόσο στο Νοσοκομείο Μπουλκίζας όσο και στο κέντρο υγείας είχε σημειωθεί πλήθος επισκέψεων με σημάδια δηλητηρίασης από κατοίκους αυτής της περιοχής, κυρίως με εμετούς και διάρροιες.

Από τις αναλύσεις που έγιναν από την Τοπική Μονάδα Υγείας στην Μπουλκίζα (NJVKSH), διαπιστώθηκε ότι το νερό ήταν μολυσμένο.
Στο μεταξύ, περίπου 50 άτομα εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο με σημάδια δηλητηρίασης. Ο γιατρός του Κέντρου Υγείας στην Gjorica είπε τότε ότι υπάρχει μια τάση μείωσης του αριθμού των ατόμων που υποπτεύονται ότι έχουν δηλητηριαστεί.

Ένας κάτοικος τον Ιούνιο του 2023 είχε δηλώσει ότι το πρόβλημα υπήρχε τουλάχιστον για 4 ημέρες.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια